hakket rent skinkekød1000 g. hakket rent skinkekød
500
g.
hakket rent spæk. Må ikke hakkes sammen med kødet500 g. hakket rent spæk. Må ikke hakkes sammen med kødet
2
store løg2 store løg
2
potter
frisk timian2 potter frisk timian
1.5
spsk.
allehånde1.5 spsk. allehånde
Salt Salt
rigelig peber rigelig peber
Dej: Dej:
1
portion
havregryn (1 kop gryn til 4 kopper vand)1 portion havregryn (1 kop gryn til 4 kopper vand)
hvedemel hvedemel
Opskrift:
Bollerne samles til en ensartet fars og formes til boller. Ca. 5 cm. i diameter.
Lun havregrød tilsættes mel til en lind masse, der er nem at arbejde med, men skal stadig kunne klæbe, når den er svøbt om bollerne.
Dejen kan nu med fordel rulles ud på bordet og man udstikker dejstykker, der kan nå om bollen. Der skal ikke være meget overskudsteg om bollen, så resterende dej kan nu klippes af med saks. Sørg for at bollen er pakket helt tæt.
En stor gryde sættes over med usaltet vand til det koger.
Bollerne plumpes forsigtigt i, og der røres med den øverste del af en træske. Når kødet kommer op til overfladen slipper man røringen, og de koger nu i 5-7 min.
Serveres i et fad med en underkop omvendt lagt på.
Spises med fingrene med fint salt og mælk til. Vodka er nu også god.
Der bruges tandstikker (tændstikker) til at tælle, hvor mange man har spist.
Velbekomme.
Tips:
Man skal passe på med, hvor man bider i bollen, da der er temmelig meget fedt, (som man suger ud), der kan flyve rundt i lokalet.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 4862 gange, og udskrevet 35 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider