Ovnstegt agerhøne
Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøns Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Agerhønsene brunes af på begge sider i en stegegryde i smør.
Krydder med salt og knuste enebær.
Agerhønsene stilles på ryggen i gryden og gryden sættes i en forvarmet Alm. Ovn ved 225 grader C uden låg.
Gives 18-20 minutter.
Gryden tages ud og agerhønsene tages op og holdes varme. Vildtbouillon hældes i gryden og koges op. Fonden sigtes over i en lille gryde som står et øjeblik. Mel sigtes over, når melet er sunket til bunds piskes det godt igennem, tilsættes piskefløde og koges godt op. Kan evt. farves med kulør, smages til med salt og peber. Serveres gerne med waldorfsalat og små smørstegte kartofler |
|
Opskriften er vist 11611 gange,
og udskrevet 96 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Birthe S. - 2011-01-20 20:07:14 Nogle lidt usædvanlige ingredienser og en forholdsvist utraditionel fremgangsmåde, men det smager faktisk overraskende godt! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne