Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marengsreder med citronmousse

Marengsreder med citronmousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Marengsreder med citronmousse, billede 4 Marengsreder med citronmousse, billede 1 Marengsreder med citronmousse, billede 2 Marengsreder med citronmousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Marengsreder:
3 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Citronmousse:
1.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
3 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
4 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Mynte, frisk
   
  Sukkerlage:
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Marengsreder:
Pisk æggehviderne helt stive og pisk derefter sukkeret i lidt af gangen, til marengsmassen er ret stiv.

Kom den i en sprøjtepose og sprøjt runde marengsreder, sprøjt en kant på 2-3 lag.

Lad dem stivne i ovnen ved 130 grader C. alm. ovn i ca. 1 time og 30 min.


Citronmousse:
Start med at riv skallen på citronen med et juliennejern. Kog en lage af vand og sukker og lad strimlerne koge heri et par minutter, og stilles så til side.

Husblas sættes i blød i koldt vand.

Æggeblommer og sukker piskes hvide. piskefløden piskes til flødeskum. Æggeblommer og flødeskum vendes sammen.

Den udblødte husblas klemmes fri for væde og smeltes i en gryde med citronsaften, og dette hældes i en tynd stråle i ægge/flødemassen under konstant omrøring, stilles i køleskab nogle timer indtil servering.

Moussen kugles op og serveres i marengsredderne, pyntes med en klat flødeskum, syltede citronstrimler og friske mynteblade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 9244 gange,
og udskrevet 74 gange.


Energi:
KJ total 11022 (2624 kcal)
KJ pr. Pers. 2755 (656 kcal)
Vægt ialt 1047 gram
Vægt pr. Pers. 261 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1052 KJ (250 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 19.6 gram
Kulhydrat 16.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2018-08-22 08:24:53
Sukkerlagen står beskrevet i Citronmousse, til marinering af citronskallen


Uffe  -  2018-06-20 13:26:13
Hvad skal sukkerlage bruges til?.. det fremgår ej af opskrift?


Helle  -  2017-04-28 10:58:36
Mangler der ikke oplyst hvor meget sukker der skal i moussen?