Krondyrragout

Krondyrragout, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krondyrragout, billede 4 Krondyrragout, billede 1 Krondyrragout, billede 2 Krondyrragout, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.røget spæk
400 g.sylteløg
250 g.bla svampe
500 g.jordskokker
1000 g.krondyrkød i tern
5 dl.Vand
1.5 dl.Cognac
 Salt
 Peber
10 hele enebær
 
5 dl.piskefløde
2 spsk.Hvedemel
 Kulør
 
3 blommer
3 spsk.Tørrede tranebær
 
 Pynt:
 persille, frisk
 
Opskrift:
Det røgede spæk skæres i tern, steges i en tør gryde, tages op.

De pillede sylteløg ristes gyldne i det overskydende fedt, tilsæt de rensede og grovskårne svampe og giv dem 2-3 min yderligere, tages op.

Skrællede og groftskårne jordskokker ristes i det overskydende fedt ca. 3 minutter, tages op, lægges ved svampe og løg.

Kødternene brunes i det sidste overskydende fedt, til kødet er brunet på alle sider. Vand, cognac, Salt, peber, knuste enebær og de stegte spæktern tilsættes. Bringes i kog og koger til kødet er knapt mørt ca. 2 timer, herefter tilsættes løg, svampe og jordskokker og retten koger yderligere 10 minutter. Der kan tilsættes ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør.

blommerne halveres, skæres i både og svinges med tranebærrene i brunet smør og lægges ovenpå ragouten

Servers med rissole (små kogte kartofler stegt i smør) eller kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 30104 gange,
og udskrevet 419 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu