Spaghetti alla putanesca

Spaghetti alla putanesca, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Yogi

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.stenfri sorte oliven
2 spsk.kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fedhvidløg
0.5-1 tsk.chiliflager
1 ds.flåede tomater
1-2 citroner, revet citronskal heraf
1 duskpersille
2 kopParmesanost
 Salt
 peber
 Lange spaghettier
 
Opskrift:
Oliven, kapers, ansjoser og hvidløg hakkes fint uden at blande dem sammen.

Olie varmes i en gryde, og hvidløg og chili svitses kort. Hvidløgene må ikke brune, da de så bliver bitre i smagen.

Tilsæt de øvrige hakkede ingredienser, og efter en kort svitsning tilsættes de flåede tomater.
Sovsen simrer i 15-20 minutter.

Sæt vandet til spaghettien til at koge i den tid.
Vandet tilsættes 1 tsk. salt.
Spaghettien koges al dente, og lige inden vandet hældes fra, tilsættes 3-4 spsk. olivenolie, og efter en kort omrøring af spaghettien, hældes vandet fra.

Sovsen er samtidig simret færdig, så nu tilsættes den revne citron sammen med finthakket persille (bredbladet eller krus), og parmesanen kan enten røres med, eller det kan sættes selvstændigt på bordet.

Sovsen hældes over spaghettien og omrøres inden servering.

Tips:

Brug evt. 1/4 tsk. sukker til at tage dåsesmagen fra tomaterne. Hvis parmesanen hældes i sovsen, kan man indskrænke sig til ca. en kopful efter temperament. Server evt. ciabatta kuvertbrød til retten.





karakterer:
Opskriften er vist 4228 gange,
og udskrevet 54 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-16 22:43:43
Retten har masser af syre, så det kan nemt tage overhånd, hvis man er sparsom med f.eks. persillen, og hvis man udelader parmesan-osten. Halver evt. mængden af citronskal og kapers, eller tilsæt fløde, hvilket dog sikkert går ud over sovsens konsistens.