Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Andesteg på nem måde

Andesteg på nem måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :





Ingredienser:
 And på ca 3 kg
 Groft salt
 Peber
2-3 æbler i både
10 svesker uden sten
 
 Sauce:
1 andelår
 Indmad fra anden
1 gulerod
1 løg
 Evt. 1 suppevisk
0.5 dl.portvin eller madeira
 Hvedemel til jævning
 Evt.lidt ribsgele
 


Opskrift:

Skyl anden grundig, og tør den af. Gnid derefter anden indvendig og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æbler og svesker og luk med en kødnål.

Læg anden med brystet nedad i bradepanden, og hæld vand ved. Der skal stå ca ½ cm vand i bradepanden. Sæt anden i ovnen ved 130 grader og steg den ca 3 timer.

Vend anden og sæt den tilbage i ovnen for at stege den færdig i ca 1 time stadig ved 130 grader. Stegetiden varierer fra and til and afhængig af ovntype, andens størrelse og fyld. Beregn ca 80 min stegetid pr kg and.

Imens anden steger koges andelår, indmad og grønt ind med ca 5 dl vand til sovs. Herefter sies det.

Når anden er færdig hældes skyen fra, og anden køler af i køleskabet. Skum fedtet af skyen og gem det til senere. Bland den rene sky sammen med vand (blandingsforhold 1-1). Den fortyndede sky hældes i bunden af en bradepande. Der skal stå ½-1 cm sky i bradepanden. Bliver der sky tilovers, blandes det sammen med den afkogte sky fra andelår, indmad og grønt til sovs.

Anden parteres når den er hel kold, og stykkerne lægges i bradepanden som sættes i køleskabet.

Tilsæt portvin til skyen i gryden og giv sovsen et opkog. Jævn sovsen med meljævning, smag til med salt, peber og evt ribsgele. Kom evt lidt kulør ved. Gem også sovsen i køleskab.

Lun det gemte andefedt og hæld lidt hen over den kolde and inden den varmes, så skindet ikke bliver tør.
Sæt anden ind i en forvarmet ovn på 180 grader ca 15 min. Grill anden ved 225 grader lige inden servering.

Giv sovsen et langsomt opkog ved svag varme, så den ikke brænder på.

Server anden sammen med rødkål, brune og hvide kartofler samt lunede franske kartofler.

Tips:

Allle former for grøntsager kan anvendes, når man koger andelåret af til sovs. Man kan evt også klippe vingespidserne af, og koge dem med.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 19647 gange,
og udskrevet 276 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu