Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidvinsdampet laks

Hvidvinsdampet laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Hvidvinsdampet laks, billede 4 Hvidvinsdampet laks, billede 1 Hvidvinsdampet laks, billede 2 Hvidvinsdampet laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Laksesteak 1 laksesteak vejer ca. 200 gram
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
1 tsk. Balsamico, lys 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
1000 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
   


Opskrift:

Dilden deles i 2 dele og den ene del lægges i et ildfast fad. Laksen lægges ovenpå og krydres med salt, citronpeber og basilikum. Resten af dilden lægges ovenpå laksen. Citron og balsamico dryppes over laksen og hvidvin tilsættes.

Hele fadet dækkes med folie så det er helt tæt og stilles i ovnen i 10 minutter på 250 grader C. alm. ovn.
Derefter 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Serveres evt. med en ny kartoffel og hollandaise sauce eller smørvendte kartofler og dampet fennikel.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (20 stemmer)

Opskriften er vist 130176 gange,
og udskrevet 2527 gange.


Energi:
KJ total 9015 (2146 kcal)
KJ pr. Pers. 2253 (536 kcal)
Vægt ialt 1903 gram
Vægt pr. Pers. 475 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 473 KJ (112 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

amatøren  -  2012-04-12 14:28:06
vil høre hvis man ska dampe lille styk laks på 150 g. ca. hvor lang tid ska de så ha ?


Charlotte  -  2010-06-04 17:24:57
Det lyder af rimelig meget. Skal laks virkelig have så meget? Når jeg laver laks plejer 15-20 minutter at være passende fra frossen tilstand?


Martin O  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlige ret, smager rigtig godt, kan godt anbefales