Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant

Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : blikkenslageren

Indsendt :      Red :
Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant, billede 4 Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant, billede 1 Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant, billede 2 Langtidsstegt Lammekølle med Kartoffelfondant, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.Lammekølle
4 løg
4 rødløg
2 hele hvidløg (ca 20 fed) pillede
1 øl
5 dl.æblejuice
0.75 dl.æblecider eddike
5 kvistetimian
 groft salt
 peber
 
 Kartoffelfondant:
6 bagekartofler
2 spsk.solsikkesolie
6 fedhvidløg
5 kvistetimian
5 dl.hønsebouillon
 groft salt
 peber
 
 Rødvinssauce:
5 dl.rødvin
5 dl.hønsebouillon
2.5 dl.piskefløde
3 spsk.solsikkeolie
3 løg
3 rødløg
4 fedhvidløg
1 persillerod
3 gulerødder
3 stilkebladselleri
5 kvistetimian
3 laurbærblade
20 hele peberkorn
2-3 spsk.hvedemel
 salt
 
Opskrift:
Løgene til køllen skæres i grove stykker, hvidløgsfeddene halveres, det hele vendes med øl, eddike, timian og æblejuice i en bradepande.
Lammekøllen ridses let og vendes i blandingen, krydres med salt og peber. Dæk kølle fad med alufolie og sæt den i en forvarmet ovn. den skal stege i 5,5 timer ved 110 grader alm. ovn. Herefter fjernes folien og der skrues op til 175 grader og den steger i 30 min mere.
Lad køllen hvile 20 min i alufolie, og server derefter med de bagte løg.

Kartoffelfondant:
Skræl kartoflerne, og halver dem og skær enderne lige af så de kan stå på begge ender. Kartoflerne brunes på alle sider i olien, på en sauterpande.
Tilsæt de hele hvidløgsfed, timian og hønsebouillon, og krydr med salt og peber.
Sæt kartoflerne i ovnen i panden og bag dem ved 175 gr i 25-30 min, kartoflerne skal vendes 2-3 gange i løbet af tilberedningen

Rødvins-sovs:
Alle grøntsagerne hakkes groft, og svitses i olie til løgene er klare, rødvin hældes ved og koges lidt ind uden låg i 10 min, hønsebouillon, timian, laurbærblade og peberkorn tilsættes. Herefter skal det småkoge i 45 min under låg.
Det hele sies og grøntsagerne kasseres.
Fløde tilsættes, og sovsen jævnes med meljævning til ønsket konsistens. Tilsæt evt. lidt kulør og smag til med salt.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Langtidsstegt lammekølle

karakterer:
Opskriften er vist 48745 gange,
og udskrevet 598 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-03-27 04:58:03
Denne ret skal proeves her til paaske 2016 - lyder bare saa laekkert! Elsker mad med Oel, hvorfor skal det altid vaere Vin!! I skulle prove at koge jeres muslinger i Oel istedet for vin, det belgierne!!! Mums