Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Laks i folie

Laks i folie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :

Laks i folie, billede 4 Laks i folie, billede 1 Laks i folie, billede 2 Laks i folie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
2 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
3 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
2 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 cm. Ingefær, frisk
Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
8 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Alle grønsager strimles meget fint, inklusiv ingefæren.

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Olien opvarmes på et meget varmt blus.

Lav fire "skåle" af sølvfolie. Læg laksen i hver pakke og dryp rigelig soja sauce over. Placer de snittede grønsager herover. Krydr med peber. Placer pakkerne i en damgryde med lidt vand i bunden, læg låg på og damp fisken i i ca. 6 minutter.

Opvarm fire tallerkner og læg laks og grønsager ovenpå en bund af ris, hæld fonden fra pakkerne ovenpå og tilsidst den meget varme olie. Den gør, at grønsager bliver sprøde.

Server retten med et stykke krydret brød. God med en flaske tør hvidvin eller en let rødvin.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 42139 gange,
og udskrevet 526 gange.


Energi:
KJ total 11727 (2792 kcal)
KJ pr. Pers. 2931 (698 kcal)
Vægt ialt 2524 gram
Vægt pr. Pers. 631 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 464 KJ (110 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
Udmærket ret, men udskiftning af bladseleri med lidt høvlet peberrod samt en skive strimlet og hakket bacon var en god ide.