Sund kyllingelasagne

Sund kyllingelasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Jeanet Kristensen

Indsendt :      Red:

Sund kyllingelasagne, billede 4 Sund kyllingelasagne, billede 1 Sund kyllingelasagne, billede 2 Sund kyllingelasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
500 gram Kyllingekød hakket 5%
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Mornaysauce 5% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
1 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Cayennepeber
   
12 Lasagneplader, fuldkorn En fuldkornslasagneplade vejer ca 20 gram
   
200 gram Cheddarost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Snit skalotteløgene og brun dem i en gryde tilsat olivenolie.
Tilsæt det hakkede kyllingekød eller de fint skårne
kyllingestykker. Når kyllingekødet er færdigstegt sammen med løgene, tilsættes de 2 dåser hakkede tomater og der skrues ned på halv varme. Herefter tilsættes aubergine og squash (skåret i tynde skiver) og mornaysaucen. De 2 fed hvidløg presses i gryden, salt og cayennepeber tilsættes (med
nænsom hånd). Gryden står og simrer på halv varme i ca. 10 min.

Imens tændes ovn (varmluft 215 grader) og der findes et ildfast fad frem - der skal være plads til at lægge ca. 4 lag (hverken mere eller mindre). Der lægges et lille lag af den færdige sovs i bunden for, at lasagnepladerne ikke sidder fast ved det færdige resultat. Herefter lægges plader, fyld, plader, fyld, plader, fyld (vigtigt at slutte af med fyld).

Cheddarosten rives over lasagnen hvorefter den sættes i ovnen I ca. 20 min. (hold løbende øje med osten). Lasagnen er færdig.


karakterer:
Opskriften er vist 88997 gange,
og udskrevet 986 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (208 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12871 (3064 kcal)
KJ pr. Pers. 3217 (766 kcal)
Vægt ialt 2898 gram
Vægt pr. Pers. 724 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 444 KJ (105 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 8.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

dorte  -  2012-01-02 11:51:23
super lækker. den skal laves igen

Anders  -  2011-01-01 18:54:44
Den er rigtig god og velsamgende - man kan evt. tilsætte gulerødder