Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønkål (Sønderjysk)

Grønkål (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : IDC

Indsendt :





Ingredienser:
10-12 toppe grønkål
10 kogte kartofler
0.5 kogt hvidkål
1 stort løg
125 g.smør
 suppe fra hamburgryggen
 salt
2.5 dl.piskefløde
 


Opskrift:

Farfars opskrift. 10 -12 toppe grønkål skylles ribbes og koges Når kålen er kølet af vrides den og hakkes gennem kødkakkeren Ca. 10 kogte kartofler ½ kogt hvidkål og 1 stort løg hakkes også igennem kødhakkeren Alt dampes i en gryde og 125 gram smør samt suppe fra hamburgryggen og salt tilsættes Tilsidst 2½ dl piskefløde Der tilsættes suppe fra hamburgryggen indtil grønkålen har spisekonsistens. Min opskrift (lidt nemmere) 4 pakker kogt og hakket grønkål à 500 gr. (dybfrost) 1 pakke kogt og hakket hvidkål à 500 gr. (dybfrost) Kålen optøes og varmes i en gryde. Der tilsættes: 10 kogte og mosede kartofler eller en rest kartoffelmos. 1 stort løg der rives på rivejern 125 gr. smør 2½ dl. piskefløde salt og suppe fra hamburgryggen indtil kålen har spisekonsistens. Kålen må gerne stå længe på komfuret ved svag varme og der røres jævnligt.

Tips:

Der serveres hamburgryg, kålpølser og evt. stegt medisterpølse og kogt røget flæsk til, samt hvide og brunede kartofler. Der drikkes godt med øl og snaps til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 10456 gange,
og udskrevet 147 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Suz  -  2011-12-28 17:56:12
den opskrift glæder jeg mig til at afprøve ;-)