Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydrede lammeboller med selleri

Krydrede lammeboller med selleri, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
3-400 g.knoldselleri
4-6 stilkebladselleri
 Salt
1 tsk.knust korianderfrø
1/3 tsk.stødt spidskommen
1 fedhvidløg
3-4 cm.frisk ingefær
 Lidtreven skal af usprøjtet citron
2 skalotteløg
1 dl.rasp
2-2.5 dl.mælk
500 g.hakket lammekød magert
1 æg
 Peber
20-25 g.smør
3 spsk.Hvedemel
1 dl.mælk
0.5 dl.fløde
 Lidtcitronsaft
 Evt.1 knsp. Sukker
1 meget finthakket stilk bladselleri
 Hakket citronmelisse, koriander og bladselleritop
 


Opskrift:

Gør de to slags selleri i stand og skær knoldsellerien i mundrette stykker. Skær bladselleristilkene i stykker på 7-8 cm. Kog begge slags selleri i 5-6 minutter i ¾ l. letsaltet vand. Tag dem op med en hulske og læg dem i en skål. Lad kogevandet blive i gryden.

Rist koriander og spidskommen let på en tør pande. Krydderierne skal konstant holdes i bevægelse, ellers brænder de. Stød dem eller kværn dem fint bagefter.

Pil løg og hvidløg og skræl ingefæren. Hak de tre ting groft og kom dem i foodprocessoren sammen med 3-4 riv citronskal, de stødte krydderier, rasp og mælk. Kør til en ensartet masse. Tilsæt kød, æg og 1½ -2 tsk. salt og peber og kør til det er en jævn fars.

Form farsen til boller på størrelse med små blommer med en ske og kog dem i ca. 5 min i kogevandet fra selleristykkerne. Kog fartsen af flere omgange og læg bollerne på et fad efterhånden som de bliver færdige.

Kog kogevandet ind til 4-5 dl. og si det over i en skål. Rens gryden grundigt. Kom smør og mel i og bag det sammen over moderart varme. Spæd med det siede kogevand, lidt af gangen, rær i gryden hele tiden. Tilsæt mælk og kog saucen godt igennem. Tilsæt fløde og lad saucen koge yderligere et par minutter. Smag til med salt, peber, (evt. sukker) og citronsaft. Kom selleri og boller i saucen og bring forsigtigt retten på kogepunktet igen.

Server med kartofler eller ris og hakkede krydderurter.

Tips:

Bollerne kan selvfølgelig også laves med hakket kalv og flæsk.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2411 gange,
og udskrevet 32 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu