Rul butterdejen ud til 2-3 mm. tykkelse. Beklæd en tærteform (24 cm.
i diameter) med dejen. Kom et stykke stanniol heri og lad dette
fyldes med grov salt helt op til kanten. Sæt formen ind i en 150 grader C. alm. ovn. Bagetiden er 30-45 minutter, til bunden er gylden.
Afkøl bunden i formen og fjern staniolen med saltet.
Pisk æggene sammen med mælk og fløde, samt salt og peber. I denne blanding kommes terninger af laks 2x2 cm., hakket purløg, blancheret hel spinatblade, samt små baconterninger som er ristede.
Kom det hele op i tærten og lad det bage i ovn i ca. 30 minutter ved en temperatur på 160 grader C. alm. ovn.
Lige inden tærten er færdig drysses den med revet mozzarellaost og tærten bages yderligere 10 minutter.
Tærten kan serveres kold - lun.
Kan evt. serveres med grøn salat.
Opskriften er vist 221596 gange, og udskrevet 7325 gange.
Energi:
KJ total 12487 (2973 kcal)
KJ pr. Pers. 6243 (1486 kcal)
Vægt ialt 1570 gram
Vægt pr. Pers. 785 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 795 KJ (189 kcal) Protein 12.1 gram Fedt 13.8 gram Kulhydrat 4.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
- 2013-10-03 21:29:41 Er opskriften kun beregnet til to personer?
Helle - 2013-03-31 11:15:02 Lækker Tærte....Meenn den skulle altså have noget længere i ovnen end den halve time der står i opskriften. Jeg brugte også frosen spinat!!
Kjeld - 2013-01-18 04:56:23 Grov madtærtebund passer perfekt til denne tærte
kamilla - 2011-12-22 19:35:37 Rigtig lækker tærte. Ville være godt evt. med chilli eller hvidløg. - Nem at lave. :)
Beth - 2008-11-28 13:50:56 God. Brugte en pk. (400g) frossen flødestuvet spinat istedet for frisk.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider