Risalamande 04

Risalamande 04, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red:

Risalamande 04, billede 4 Risalamande 04, billede 1 Risalamande 04, billede 2 Risalamande 04, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
6 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 vaniljestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
30 Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand under omrøring og kog dem 2 min.

Flæk vanillestængerne. Tilsæt dem sammen med mælk. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden under låg ved svag varme ca 35 min. Rør i den af og til.

Tag vanillestængerne op. Skrab kernerne ud. Kom dem i grøden, og afkøl.

Rør grøden med sukker og en hel mandel samt resten der skal være hakkede. Pisk fløden stiv og vend den i grøden. Sæt desserten kold til servering.

Tips:

Kirsebærsovsen kan serveres kold eller varm.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risalamande

karakterer:
Opskriften er vist 62527 gange,
og udskrevet 1020 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11803 (2810 kcal)
KJ pr. Pers. 2950 (702 kcal)
Vægt ialt 1412 gram
Vægt pr. Pers. 353 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 835 KJ (199 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 15.8 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Ærensgaard  -  2016-01-25 14:57:17
Fantastisk risalamande - dog bliver den kun bedre af flere mandler end angivet. den er absolut fryseegnet.

Per  -  2011-12-02 14:32:54
2 Vanillestænger til denne portion er måske lige i overkanten, de er jo ret dyre, du kan sagtens nøjes med 1 vanillestang. Vanillestængerne er ogsp med til at gøre grøde lidt mørk, men det har ingen praktisk betydning. Stængerne skal dog tages op af gryden inden den stilles til afkøling, da de ellers vil farve grøden endnu mere. Og så er grøden lidt fast i det, kan være det er pga. vi har brugt en rigelig stor gryde, men bliver den for fast kan der tilsættes mere mælk, både før og efter den er afkølet.