Stægt Tæsk

Stægt Tæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 stk

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nicholai Nissen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 bloktofu
 Miso
 Shoyu/Tamari/sojasauce
 En god olie til marinering(evt tidsel/hasselnød etc)
 En god olie til stegning (evt. kokos olie obs. ikke jomfru oliven)
 Grøntsagsbouillon
 
Opskrift:
Skær tofuen i skiver, og lav en marinade der dækker alle skiverne af lige dele soja sovs og grøntsagsbouillon. Jeg plejer at bruge bouillonterninger opløst i vand. Opløs miso i blandingen, og tilsæt olie. Lad det trække nogle timer, meget gerne natten over, de kan ikke få for meget.

Steg dem i rigeligt med olie, gerne kokos olie, men jomfru oliven olie frarådes, da smagen vil trænge meget igennem grundet mængden.

Tips:

Fantastisk erstatning for stegt flæsk. Føles ikke som kød, men smagen og stemningen rammer rigtig godt. Ønskes en "paneret flæsk" variant skal tofuskiverne før stegning vendes i rasp, der burde være væske nok, men ellers er sojamælk tykt og godt bindende. Opskriften er vegansk, potentielt glutenfri og sukkerfri.





karakterer:
Opskriften er vist 2936 gange,
og udskrevet 66 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-12-09 16:32:44
Hovsa. jeg kom vist til at stave stegt med æ.