Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blød honningkage med smørcreme

Blød honningkage med smørcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Honning

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blød honningkage med smørcreme, billede 4 Blød honningkage med smørcreme, billede 1 Blød honningkage med smørcreme, billede 2 Blød honningkage med smørcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
1.5 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1.5 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1.5 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1.5 tsk. Kardemomme, stødt
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Æggeblommerne røres hvide med sukkeret, honningen smeltes men må ikke koge, den hældes langsomt i æggene under stadig og kraftig omrøring. Melet hvori krydderier og bagepulver er blandet i, sigtes i. De stiftpiskede hvider tilsættes.

Bages i en bradepande ca. 23x33 cm. beklædt med bagepapir i ca. 55 minutter ved 160 grader C. alm. ovn.

Smørcreme:
Rør flormelis med kogende vand til almindelig glasur. Det bløde smør piskes i glasuren lidt efter lidt. Cremen bliver blød og meget luftig.

Den afkølede kage flækkes og smørcremen fordeles herpå, og lægges sammen.

Chokoladen smeltes over vandbad og smøres på kagen, drysses evt. med tivolikrymmel.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (38 stemmer)

Opskriften er vist 166102 gange,
og udskrevet 3439 gange.


Energi:
KJ total 26939 (6414 kcal)
KJ pr. Pers. 2244 (534 kcal)
Vægt ialt 1791 gram
Vægt pr. Pers. 149 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1503 KJ (358 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 15.6 gram
Kulhydrat 49.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cindie  -  2018-12-03 08:14:03
Lavede dem Julen 2017 og de skal hel sikkert laves igen i år. De kan tåle og stå længe i køleskabet og de kan også fryses med chokolade. Jeg lavede dem sidste pr i muffins forme både alm str og mini


Linda Knudsen   -  2018-08-31 20:45:35
Kan den bages dagen før den skal spises? Skal den lægges sammen med cremen eller hvordan?


Pia  -  2016-12-11 10:32:46
Hej Kan man bruge sirup i stedet for honning? Mvh Pia


ml  -  2016-11-20 15:55:59
Kan man fryse disse honningsnitter????


  -  2016-03-19 16:50:01
Lækker opskrift, brugte appelsinmarmelade sammen med cremen.


JH  -  2015-12-19 17:36:30
jeg glemte at skrive, at med de våde viskestykker, forlænges bagetiden med 5-10 min.


J H  -  2015-12-19 17:34:40
Dette er en rigtig blød og lækker honningkage. Jeg bruger ofte abrikosmos eller appelsin marmelade sammen med smørcremen. Hvis man lægger våde viskestykker rundt om bradepanden inde i ovnen, når kagen bager, hæver den ensartet og ikke mest på midten, da kanten ikke bliver opvarmet først.


IM  -  2014-06-07 21:19:29
Har bagt kagen til en fest, den blev spist med velbehag. Jeg lagde den ene halvdel sammen med appelsinsyltetøj, det er heller ikke dårligt. Min bagte jeg med nyslynget honning som har konsistens som sirup, så behøver man ikke at smelte det.


Charlotte Vestergaard - Nielsen  -  2013-03-09 12:47:00
Denne kage bagte min farmor da jeg var barn og det var den bedste kage i verden og er stadigvæk. men jeg har ikke kunne finde opskriften og da min farmor døde sidste år troede jeg at den var væk for altid. Så kæmpe kæmpe stor var min glæde da jeg så den her og min lykke er så absolut gjort da jeg har fundet den igen. Charlotte Vestergaard - Nielsen