porre eller 1 bundt forårsløg1 porre eller 1 bundt forårsløg
1
peberfrugt i strimler 1 peberfrugt i strimler
timian timian
2
bagte kartofler (gerne fra dag 3)2 bagte kartofler (gerne fra dag 3)
1
citron, reven skal og saft1 citron, reven skal og saft
olie olie
salt salt
peber peber
evt.
gulerødder og squach hakket evt. gulerødder og squach hakket
Opskrift:
Hæld vandet fra bønnerne og sæt dem over i friskt vand, med hvidløg, porretop, laurbær og timian.
Læg låg på gryden og kog møre i ca. 30 minutter. Kom 1 spsk salt i og lad dem trække færdig i vandet i ca. 5 minutter.
Rens grønsagerne, skær porren i ringe, peberfrugt i strimler og hak hvidløg fint. Skær kartoflerne i store tern, med skrællen på. Gulerødder og squach hakkes groft.
Sæt en stor pande over ilden, kom olie på og steg porrer og peberfrugt (evt. gulerødder og squach) møre, i 5-10 minutter.
Tilsæt hvidløg, salt og peber og kom kartoflerne på. Steg et par minutter og tilsæt kogte drænede bønner. Smag til med reven citronskal og saft.