Safranris - Iransk ris

Safranris - Iransk ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Iraninfo.dk

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
800 g.Basmatiris
5 ml.Olie
0.5 tsk.Iransk Safran
0.25 tsk.Sukker
10 ml.Kogende vand
25 g.Smør
 
Opskrift:
Denne form for ris kaldet "Polow" eller "Chelow" er den ris man spiser sammen med de fleste gryderetter eller grilretter. Husk at i Iran spiser man ris som tilbehør til kød, fisk eller kylling på samme måde som man spiser kartofler her i Danmark til maden. så ris er en vigtig del af de fleste gryderetter.

Læg risene i lunkent vand, så risene er dækket helt ca. 1/2 time før. Si vandet fra. Bring ca. 3/4 liter vand pr. person i kog i en gryde sammen med salt. Risen tilsættes og med jævne mellemrum (ca. 2 minutter) smages på risene indtil de er næsten kogt, men ikke helt. Hæld risene i en sigte, så vandet sies fra. Bring ca. 10 ml vand og 5 ml olie i kog i gryden. Hæld risene tilbage i gryden i kegleform. Bland safran og sukker og opløs det i 10 ml kogende vand. Hæld safranblandingen ned til risene på ét sted - ikke over det hele! Læg låg på. Skru ned for laveste blus og lad stå i 10 minutter. Smelt smørret.

Hæld risene ud på et stort serveringsfad med de safranfarvede ris øverst som pynt. Det smeltede smør hældes jævnt over risene - benyt evt. en hulske.

Tips:

Husk at købe original Safran fra Iran. det er den eneste rigtige safran den Safran du køber som kommer fra Spanien eller andre steder er ca. 70% farvestoffer og har ingen smag og duft i forhold til de iranske Safran. køb den i iranske specialbutikker med original emballage.


karakterer:
Opskriften er vist 20776 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

sofia  -  2013-02-25 16:47:23
opløs gerne safran i en halv kop rosenvand inden det tilsættes risene:)