Ghormeh Sabzi - Iransk Urte gryde med Oksekød

Ghormeh Sabzi - Iransk Urte gryde med Oksekød , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Oprindelsesland : Iran

IranFryseegnet : Ja

Indsendt af : Iraninfo.dk

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.Sabzi ghormeh blanding
4 Tørrede limefrugter
500 g.Oksekød
2 Store løg
1 ds.Røde kidney bønner
1 dl.Olie
1 tsk.Salt
0.25 tsk.Sort peber
 gurkemeje
 
 Tilbehør:
 Tilberedt Safranris
 
Opskrift:
Urte gryde med Oksekød og røde bønner og tørrede limefrugter. En meget lækker og traditionel Iransk gryderet. som skal nydes sammen med safranris.

Læg sabzi gormeh i blød i vand 2 timer før. Hak løgene fint og svits dem i olien indtil de er gyldne. Kom kødet i og brun det ved stærk varme. Tilsæt gurkemeje og bland det sammen. Skru ned for varmen og tilsæt den opblødte sabzi gormeh sammen med 4-5 dl af vandet. Tag en gaffel og lav et par små huller med gaflspidsen i de tørrede limefrugter og kom dem i gryden sammen med alt det andet. Lad retten simre under låg i ca. 1 1/2 time. Tilsæt om nødvendigt vand eller olie undervejs.

Tilsæt kidney bønner fra dåsen (drænes for vandet i dåsen), salt og sort peber tilsættes først når kødet er kogt. kommer man salt i gryderet sammen med kød inden vil kødet blive sej. smag til sidst og se om kød og urter er kogte og er klar til at blive nydt sammen med safranrisen. Server sammen med Safranris og evt. Salade Shirazi.

Tips:

Sabzi gormeh (Kryder urte blanding), tørrede limefrugter og andre iranske specialiteter kan købes i iranske indvandrerbutikker eller evt. i andre indvandrebutikker. se vores erhvervsvejviser for at finde din butik.

Sabzi Ghorme blanding, er en blanding af:
finhakket persile (jaffari), græsløg "en slags purløg lignende urte"(Tarreh), Fenugreek (Shanbalileh). I Iran hvor disse urter kan købes friske, tilberedes Sabzi Ghormeh blandingen af friske urter, men herhjemme hvis vi ikke har de friske råvarer til rådighed kan vi godt bruge den tørrede blanding til retten den smager lige så godt. du kan evt. komme en lille smule finhakket spinat eller persille til blandingen når du har hældt blandingen i gryden for at give retten en ekstra frisk og blød smag.

Gryderet nydes normalt med Safranris. kom gryderet oven på Safranris på tallerken når det skal nydes. man spiser ikke en gryderet på safranris ligesom man spiser sovs til kartofler herhjemme. du kommer lidt gryderet på risen så risen ikke svømmer i gryderetten.





karakterer:
Opskriften er vist 31564 gange,
og udskrevet 276 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-09-06 23:02:07
Meget nemt

  -   2016-08-18 18:58:02
Kan laves med oksekød, lam eller kalv

  -   2016-08-10 00:38:43
Det er min opskrift som jeg skrev for et par år siden og jeg og fleste Iranere bruger øksekød om nogle foretrækker lam er de velkommen til det men økseinderlår er det som smager bedst i ghormesabzi

  -   2014-01-07 16:31:14
Jeg har fået denne ret mange gange hos mine svigerforældre og det er altså også oksekød :) kheili khobe

  -   2013-10-31 17:22:48
min far er fra iran i og jeg har aldrig fået denne ret med lammekød, vi har altid fået den med oksekød så det er noget pjat i sidder og lukker ud

  -   2013-03-18 21:13:31
hvor kan man købe sabze ghormeh blandingen i kbh?

  -   2012-12-09 14:46:54
R der nogen der ved hvor det grønne krydderi kan fås i Kbh

  -   2012-07-06 19:11:03
Der skal slet ikke bruges oksekød i denne ret, de fleste iranske retter bruges der Lam de er derfor det persiske køkken er s populært pga den meget lækre og specielle smag. Ghorme sabzi ville smage fuldstændig forkert med oksekød :s

  -   2012-07-06 19:08:43
ghorme sabzi laves ikke med oksekød, men med lammekød, som de fleste iranske retter også gør.

  -   2011-05-04 18:01:43
Hej :) jeg har købt den der sabzi ghormeh blanding. Det er tørrede urter, så hvor længe skal de så ligge i blød? hvis man også tilsætter frisk spinat og persille skal det så ligge i blød samtidig med de tørrede urter. Og kan man bruge oksebov i tern? eller hvad for noget kød bruger du præcist? Denne ret smager fantastisk, håber jeg kan lave den lide så godt :) Hilsen Louise