Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøf Wellington 02

Bøf Wellington 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :





Ingredienser:
400 g.store champignon
 Groft salt
 Friskværnet peber
 Olivenolie til stegning
750-800 g.oksemørbrad
1-2 spsk.stærk sennep
6-8 skiverpharmaskinke
500 g.færdiglavet butterdej
 Mel til udrulning
2 piskede æggeblommer
 


Opskrift:

Champignon kommes i foodprocessor med salt og peber og køres til en tyk puré ved hjælp af tænd/sluk knappen. Massen kommes i en gryde og svitses ved høj varme ca 10 min under hyppig omrøring, så væden fordamper. Lad pureén afkøle.

Kødet skæres over i 4 bøffer og drysses med salt og peber. Bøfferne brunes på alle sider i olivenolie, der er varmet op på en stegepande. (BØFFERNE SKAL IKKE STEGES, MEN KUN BRUNES).
Når kødet er kølet helt af smøres det med sennep over det hele.

4 stykker film lækkes på bordet. Skinkeskiverne lægges på hvert stykke film, så de overlapper hinanden. Svampepastaen bredes ud over skinkeskiverne med en paletkniv.

Bøfferne placeres midt på. Filmen foldes ind over bøfferne, så man får stramme tøndeformede pakker. Vrid filmen rundt i begge ender, så pakkerne er lukkede. Kødet stilles i køleskab en halv time, så det sætter sig, og holder formen.

Butterdejen deles i fire stykker. Hvert stykke rulles ud på et meldrysset bord til ca 3 cm tyk rektangel. Fjern filmen fra kødet, og læg et stykke kød midt på hver stykke dej. Pensl den omgivende dej med pisket æggeblomme, fold det ind over kødet og skær til. Pakkerne lægges på bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl dejen med æggeblommer, og lad det hvile i køleskabet 15-20 min.

Tænd ovnen på 200 grader. Dejen ridses let med 1 cm mellemrum. Pensl igen med æggeblomme. Bag bøfferne til dejen er gyldenbrun ca 10 min. Brug et stegetermometer, og tag bøfferne ud når de har en kernetemperatur på ca 54 grader. Lad bøfferne hvile 10-15 min mens tilbehør laves. Bøfferne vil da stige med 5-8 grader.

Server retten med ovnstegte pommesfrites og bernaisesovs.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 20933 gange,
og udskrevet 294 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susanne  -  2016-12-30 21:36:47
En fantastisk måde at lave oksemørbrad på