Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Oksebov braiseret i øl

Oksebov braiseret i øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ask

Indsendt :


Oksebov braiseret i øl, billede 4 Oksebov braiseret i øl, billede 1 Oksebov braiseret i øl, billede 2 Oksebov braiseret i øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksebov
2 løg
3 fedhvidløg
1 glullerod
1 sød kartoffel
500 g.knoldselleri
5 dl.guinnes
5 dl.ale
4 laurbærblade
5 kvistetimian, frisk
10 peberkorn
1 tsk.mørk muscovado sukker
 olie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kødet ud i tern af ca. 5 cm (fjern det værste fedt). Hak løget groft, hak hvidløget fint, skræl og skær gullerod, sød kartoffel og selleri i tern af ca. 1,5 cm.

Brun køddet i olie, i en stor støbejernsgryde og læg det til side (gør det i 4-5 hold, så gryden ikke taber temperatur og koger køddet isteddet!).

Dæmp temperaturen og sauter grøntsagerne i 3-4 minutter uden at det branker.

Kom kød og kødsaft tilbage i gryden, tilsæt krydderurterne, salt, sukker og øl. Bring gryden i kog og lad det simre i ca. 2 1/2 time under låg (fjern skum fra retten den første halve time.). fjern låget og lad det koge ind i yderligere 1 time.

smag til med sukker, salt og peber. Sovsen kan evt. jævnes med lidt marizena rørt op i et par spsk koldt vand.

Server med kartoffelmos.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)

Opskriften er vist 43486 gange,
og udskrevet 769 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2013-10-12 20:02:35
muscovado er meget lig farin, blot lavet på rørsukker.

Plet  -  2013-10-07 21:22:51
Hvad er mørk muscovado sukker for noget?

Per  -  2012-02-03 18:04:13
Her var kødet mørt efter de 2 timer, og der var kogt rigelig væde af til at servere.

Sara  -  2011-09-04 22:15:35
Fantastisk ret! Øllen betyder, at retten på ingen måde bliver kedelig, men usædvanlig smagfuld. Jeg lavede den med oksecuvette - det var dejligt!

Nielsen  -  2011-02-02 08:04:32
Nøj hvor smager det godt. Sovsen bliver ganske enkelt fantastisk! Top karakter fra os.