Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Søtunge Walevska

Søtunge Walevska, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Søtunge Walevska, billede 4 Søtunge Walevska, billede 1 Søtunge Walevska, billede 2 Søtunge Walevska, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 søtungefileter, dobbelte
 Smør
 salt
 peber
3.5 dl.hvidvin
 
5 spsk.Revet ost
1 spsk.Rasp
 
 Bechamelsauce:
5 dl.mælk
25 g.løg
0.25 tsk.hvid peber
1 kryddernellike
25 g.Smør
1 spsk.Hvedemel
 
 Hollandaise:
0.125 dl.eddike
0.25 dl.vand
2 æggeblommer
200 g.smør
 Salt
 Hvid peber
 
 Pynt:
6 jomfruhummerhaler, kogte
 trøffel
2 butterdejplader
1 citron
 dild
 


Opskrift:

Søtungefileterne deles på langs så du får 12 stk. som foldes som en lille pakke og lægges i en sauterpande smurt med lidt smør, krydr med salt og peber og hæld hvidvin ved. Damp fisken ved svag varme 5-10 minutter under låg.

Bechamelsauce:
Mælken koges op med løg og krydderier, trækker nogle minutter. Smør smeltes og hvedemel tilsættes og ristes let. Mælken hæles i lidt efter lidt under konstant omrøring og det hele koges godt igennem. Saucen sigtes.

Hollandaise:
Æggeblommer, vand og eddike legeres til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen og der tilsættes lunt smeltet smør, bundfaldet fra smørret må ikke komme med. Smages til med salt og peber.

Disse 2 saucer røres nu sammen og ca. 3 dl. af væden fra fisken røres i.


Tag fisken op og læg den i et ildfast fad, hæld saucen henover. Bland revet ost og rasp og drys et fint lag over saucen. Sæt fadet i ovnen øverste rille under grill et par minutter til overfladen er fin gylden, hold øje.

Når fadet tages ud lægges der en halv hummerhale og en skive trøffel på hver fisk.

Serveres med butterdejs floroner, citron og dild til pynt.

Tips:

Rå jomfruhummer koges, og har du adgang til hele jomfruhummer kan hovedet bruges som ekstra pynt til fadet anrettet på salatblad.

floroner:
Butterdej stikkes ud med udstikker som fisk eller halvmåne, pensles med sammenpisket æg og bages i alm. ovn ved ca 200 grader til de er gyldne, 10-15 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 10401 gange,
og udskrevet 50 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu