Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pastisio (græsk Makaronigratin)

Pastisio (græsk Makaronigratin), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
200 g.makaroni
1 løg
5 spsk.Smør
600 g.oksekød
3 tomater
2 spsk.Friskhakket persille
 Salt
 Peber
1 knsp.stødt kanel
1 koptør hvidvin
3 kopmælk
4 spsk.Hvedemel
1 nipfriskreven muskatnød
3 æg
0.5 kopreven kefalotiriost eller parmesan
 


Opskrift:

Makaronien koges 15 minutter i spildkogende og saltet vand og drypper af. Løg pilles og hakkes.

2 spsk. Smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt.

Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønnes stilkfæsteudstikkes og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte.

Tomatmosen røres i kødet. Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring.

Imens varmes mælken uden at komme i kog. Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere.

Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen.

Ovnen forvarmes til 200 grader C.

Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen.

Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe.

Gratinen serveres varm med en salat til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)

Opskriften er vist 10067 gange,
og udskrevet 119 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu