Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Laks i citronfløde sauce

Laks i citronfløde sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :


Laks i citronfløde sauce, billede 4 Laks i citronfløde sauce, billede 1 Laks i citronfløde sauce, billede 2 Laks i citronfløde sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
60 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.8 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.6 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 spsk. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
1 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Varm olie eller smør på en tykbundet pande og steg laksen (skåret i 4 skiver) gylden og mør. Krydres med salt og peber. Tag laksen af panden og hold den varm.

Varm smørret i en tykbundet gryde og tilsæt melet. Rør det sammen ved lav varme i et minut, rør fiskebouillon og fløde samt revet citronskal i gryden, lidt ad gangen, under omrøring til saucen er jævn og passende tyk. Rør de hakkede krydderurter i og smag til med salt og peber. Hæld saucen over laksen og server straks.

Hertil kan serveres nykogte kartofler, drysset med friskhakket dild.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 72918 gange,
og udskrevet 1093 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu