Vanillebudding med frugtsovs

Vanillebudding med frugtsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Vanillebudding med frugtsovs, billede 4 Vanillebudding med frugtsovs, billede 1 Vanillebudding med frugtsovs, billede 2 Vanillebudding med frugtsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Saftsovs:
1.5 dl. Solbærsaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Maizena og vanillesukker røres med 1 dl. af mælken til en jævning.

Resten af mælken og sukkeret koges op.

Maizenajævningen tilsættes den kogende mælk under omrøring.

Hældes i en skål og køles af.

Saftsovs:
Hæld saft, vand og kartoffelmel i en kasserolle og lad det koge op under stadig omrøring. Lad sovsen køle lidt inden serveringen.


karakterer:
Opskriften er vist 45921 gange,
og udskrevet 527 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4911 (1169 kcal)
KJ pr. Pers. 1227 (292 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 377 KJ (89 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 15.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Rasmus  -  2022-09-20 18:46:25
Jeg er glad for at opskriften er uden æg, og jeg brugte sojamælk for at gøre buddingen vegansk. Det blev rigtig godt med kirsebærsauce på. Ja, der skal godt med maizena i.

  -  2017-11-09 12:29:32
Skal der ikke æg i budding - jeg spørger bare?

Susanne40  -  2012-01-29 19:17:48
Brugte sødmælk og en god sjat piskefløde, maizena skefulde skal være med top (!) for ellers bliver det lidt tyndt. Smagen virkelig god! Jeg tilsatte også et par dråber gul frugtfarve for at få lidt mere kulør på desserten.