Vaniljebudding med frugtsovs

Vaniljebudding med frugtsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Vaniljebudding med frugtsovs, billede 4 Vaniljebudding med frugtsovs, billede 1 Vaniljebudding med frugtsovs, billede 2 Vaniljebudding med frugtsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Saftsovs:
1.5 dl. Solbærsaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, nuller vaniljekornene ud i sukkeret.

Maizena røres med 1 dl. af mælken til en jævning.

Resten af mælken og sukkeret koges op.

Maizenajævningen tilsættes den kogende mælk under omrøring.

Hældes i en skål eller portionsglas og køles af.

Saftsovs:
Hæld saft, vand og maizena i en kasserolle og lad det koge op under stadig omrøring. Lad sovsen køle lidt inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 53529 gange,
og udskrevet 665 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (47 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4781 (1138 kcal)
KJ pr. Pers. 1195 (284 kcal)
Vægt ialt 1288 gram
Vægt pr. Pers. 322 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 371 KJ (88 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 2.2 gram
Kulhydrat 14.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-09-20 18:46:25
Jeg er glad for at opskriften er uden æg, og jeg brugte sojamælk for at gøre buddingen vegansk. Det blev rigtig godt med kirsebærsauce på. Ja, der skal godt med maizena i.

  -   2017-11-09 12:29:32
Skal der ikke æg i budding - jeg spørger bare?

  -   2012-01-29 19:17:48
Brugte sødmælk og en god sjat piskefløde, maizena skefulde skal være med top (!) for ellers bliver det lidt tyndt. Smagen virkelig god! Jeg tilsatte også et par dråber gul frugtfarve for at få lidt mere kulør på desserten.