Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Den RIGTIGE jordbærtærte

Den RIGTIGE jordbærtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6-8 Pers.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mitmit

Indsendt :





Ingredienser:
500 g.jordbær
1 glasribsgele (fra den Gamle Fabrik er den bedste)
 
 Bund:
150 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.sukker
1 æggeblomme
 
 Cremé:
2 æggeblommer
2 spsk.sukker
1 spsk.kartoffelmel
2.5 dl.fløde 13% (piskefløde dur ikke)
1 stang vanilje
 


Opskrift:

bland mel, smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommen. Smør en tærteform/springform og beklæd den med dejen. Sæt den koldt i ca. 1 time. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 225 grader midt i ovnen i ca. 15 min. Dejen skal kun være ca. 4 cm høj i kanten.

Pisk æggeblommer og sukker sammen med vaniljen. Tilsæt kartoffelmel. Hæld fløden i lidt af gangen. Varmes i en tykbundet gryde under konstant omrøring til cremen er lind og cremet.
Når cremen er afkølet hældes den på den kolde bund. Pynt med ca. ½ kg friske søde jordbær skåret i halve stykker. Varm ribsgele i en gryde og hæld den på kagen lige inden den stivner. (skal næsten være kold)


Tips:

Kagen egner sig IKKE til at komme i køleskabet, så den skal helst spises samme dag. Men det er vist heller ikke noget problem ;)




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (85 stemmer)

Opskriften er vist 35219 gange,
og udskrevet 571 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan.c  -  2016-08-02 10:43:40
Rigtig velsmagende jordbærtærte


Ditte  -  2012-04-24 15:41:30
Har bagt 12 styk til en skovtur og de var et kæmpe hit :)


Anne Cathrine  -  2011-06-19 11:38:13
Har lavet den flere gange nu. Perfekt hver gang. også med chokoladen


  -  2010-11-08 11:28:02
lav chokoladeovertræk til bunden. 200 gram chokoladeknapper eller groft hakket chokolade lægges på dejen mens den endnu er varm. Lad det køle af.