Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lækker aftensmad

Lækker aftensmad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : Anne25

Indsendt :


Lækker aftensmad, billede 4 Lækker aftensmad, billede 1 Lækker aftensmad, billede 2 Lækker aftensmad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Paprika
Cayennepeber
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
500 gram Oksemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Spinat, frisk nippet for stilke
250 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Del kartofler i båder og læg dem i en frysepose med paprika, lidt cayenne, salt, peber og olie, ryst godt og læg de derefter ud på en rist eller bradepande, med bagepapir, steges på 210 grader midt i ovnen i ca 20-30 min, til de er bløde i midten.

Del mørbraden i bøffer a. ca. 250 gram steg bøfferne som du kan lide dem, jeg plejer med mørbrad at stege dem ca 2-3 min hver side, med salt og peber, til sidst ret før de er ferdige lægger jeg på ekstra smør og heller det over bøfferne til de er ferdige, mums!


steg spinat og tomater i lidt smør, hvidløg og salt og peber til spinaten er blød, og tomaterne er lidt sprukket.

Tips:

jeg plejer at servere rødvinssauce fra knorr til, eller man kan lave en nem bernaise: 8 pastaurisrede ægeblommer 1/2 kilo smør 4 spsk bernaiseecsens, fåes købt i butikken, er en lille flaske med gult indhold. leg en gryde i vandbad med ægeblommerne, og rør hurtig, OBS! de må ikke blive for varme så gryden skal tages ud ofte! bland i escens når æget er blevet lidt tykkere, derefter blander du ind bider af smørret lidt efter lidt, skal røres hele tiden! smag til med salt og evnt frisk persille.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (32 stemmer)

Opskriften er vist 75923 gange,
og udskrevet 151 gange.


Energi:
KJ total 7878 (1875 kcal)
KJ pr. Pers. 3939 (937 kcal)
Vægt ialt 1439 gram
Vægt pr. Pers. 719 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 547 KJ (130 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 8.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

en så jeg en abe  -  2011-08-19 16:19:44
rigtig lækker og dejlig