Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fødselsdagsboller 09

Fødselsdagsboller 09, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Magnus

Indsendt :





Ingredienser:
500 g.Amo hvedemel
150 g.smør eller magarine
75 g.gær
2.5 dl.mælk
2 æg
1 spsk.sukker
1 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
 


Opskrift:

1. Smelt smør og tilsæt mælk. lad det blive lunt (ca 38 grader) opløs gæren heri.
2. Tilsæt sukker. pisk æggene let sammen og rør dem i.
3.kom melet i og rør dejen godt sammen med en grydeske til den er glat. Dejen skal være meget lind, så hvis du tror der er for lidt mel i på dette tidspunkt , er dejen helt perfekt.
4. lad dejen hævelunt og tildækketca. 30 min.
5.kom godt med mel eller lidt olie, på hænderne (dejen er stædig lidt blød og fedtet) og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. lad dem efterhæve ca. 40 min. mens ovnen forvames til 220 grader (varmluft 200 grader)
6. pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ca. 10-12 min.

Tips:

VIGTIGT Dejen skal være meget blød inden den hæver. Så bliver resultatet allerbedst




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fødselsdagsboller



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (38 stemmer)

Opskriften er vist 14661 gange,
og udskrevet 205 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pernille  -  2012-03-20 23:52:14
Til Nina. Hvor er jeg glad for at du sagde det om gæren. Mine første blev flade og ubagte indeni, men da jeg læste din kommentar prøvede jeg igen. Fantastiske boller jeg fik af det. Så lærte jeg også det i dag :)


Nina M  -  2012-01-14 10:46:40
Til Carsten: Måske væsken til gæren har været for varm, så gærcellerne er blevet ødelagt. Jeg har prøvet opskriften og fået nogle rigtigt dejlige boller.


Nina M  -  2012-01-14 10:45:27
Tilsæt salt og kardemomme, når gæren er opløst.


Carsten  -  2011-12-16 16:15:10
Hva' fanden er det for en dårlig opskrift. Har fuldt den til punkt og prikke, og jeg har fået nogle små, flade, kedelige boller, der slet ikke er færdigbagt inden i. Fuldstændig håbløst..


Mathilde Pedersen  -  2011-10-26 14:45:39
I skriver ikke rigtig hvornår der skal kardemomme og salt i ?!


Magnus  -  2010-08-02 21:50:53
Undskyl man skal bruge Sammen pisket æg til pensling