Vandbakkelser (grundopskrift)

Vandbakkelser (grundopskrift), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke frysegenet

Indsendt af : TatianaA

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
85 g.smør
2 dl.vand
100 g.hvedemel
2 store æg
 
Opskrift:
Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Skru ned til lille blus og hæld melet i, mens du rører energisk, til dejen slipper ske og gryde.
Tag straks gryden væk fra varmen og hæld dejen til afkøling i en skål.
Når den er lunken, pisker du æggene sammen, tilsæt dem lidt efeter lidt, mens du fortsætter med at røre kraftigt, til dejen er så lind, at den kan sprøjtes ud, men stadig så fast, at den holder faconen. Vær forsigtig med at tilsætte den sidste del af æggene; det er ikk sikkert, at det hele skal i.

Læg bagepapiret på en plade og sprøjt dejen ud til runde eller aflange kager eller sæt den på i klatter ved hjælp af to skeer. Bag dem på miderste eller nederste rille i en 200 grader varm ovn (varmluft 175 grader) i ca. 20 min.
Luk ikke ovndøren op det første kvarter!
Det pludselige fald i temperaturen vil få vandbakkelserne til at falde sammen, og så er de uspiselige.

Når de er færdigbagte og føltes lette og luftige, tager du dem ud og køler dem på en bagerist.

Tips:

Som fyld kan bruges flødecreme. Pynt evt. med chokoladeglasur, mandler og flødeskum.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på vandbakkelser

karakterer:
Opskriften er vist 10008 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

sus juncker  -  2011-02-26 13:46:32
hejsa en rigtig god opskrift, kun ros