Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Rabarber fragilite

Rabarber fragilite, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rabarber fragilite, billede 4 Rabarber fragilite, billede 1 Rabarber fragilite, billede 2 Rabarber fragilite, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
100 g.hasselnøddekerner
3 æggehvider
75 g.sukker
1 knsp.salt
0.5 tsk.stødt kanel
 
 Fyld:
2.5 dl.piskefløde
1 portionrabarberkompot kogt med vanille
 
 Pynt:
 flormelis
 
 Rabarberkompot:
250 g.rabarber
150 g.rørsukker
 en strimmel citronskal på ca 1 cm
0.5 spsk.citronsaft
0.5 dl.vand
 


Opskrift:

Sæt ovnen på knapt 125 grader C. alm. ovn.

Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne stive med sukker og salt og vend kanel og nødder i.

Smør et stykke bagepapir (Bagte fragilitébunde hænger så godt ved at selv bagepapir skal smøres for at de kan slippe.)

Smør nødde-æggehvidemassen ud over bagepapiret i 1-1,5 cm tykkelse, eller smør den ud i små medalje-plamager, hvis desserten skal laves portionsvis (beregn 2 stk pr person, en top og en bund). Bag bundene til de er lysebrune, tørre og skrøbelige, når men rører ved dem. Det tager mindst 40 min.

Sæt skaftet af en grydeske i klemme i ovnlågen så fugten kan slippe ud, mens bundene bager. Store bunde deles på midten, mens de er varme - ellers knækker de for let. Bundene kan bages i god tid og gemmes tørt i kagedåser eller plastikposer.

Pisk fløden ret stiv, men ikke grynet og vend kompotten i.

Læg bundene sammen med rabarberflødeskummet, drys med flormelis og server straks, hvis bundene stadig skal være sprøde.

Rabarberkompot:
Skyl og rens rabarberne - fjern den brune ‘sok’ forneden, men lad det u-formede lyserøde stykke sidde. Skær dem i stykker på 2-3 cm. Bring vand, sukker, citronskal og saft i kog i en stål- eller emaljegryde. Tilsæt rabarberstykkerne. Lad dem koge et par minutter, fisk dem op og smid citronskallen ud. Kog lagen ind til sirupskonsistens og hæld den tilbage over rabarberstykkerne.

I stedet for citronsaft og -skal kan rabarberkompotten koges med en flækket stang vanilje. I modsætning til citronskallen skal dén ikke tages op men koge videre sammen med lagen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 15298 gange,
og udskrevet 136 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bettina.1965.  -  2014-08-31 19:20:07
En meget lækker dessert. Ikke svær men lidt besværligt, kræver lidt tid men er super lækker:-)