Gateau marcel - Fransk chokoladekage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Fryseegnet : nej Indsendt af : le chef Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur.
Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs. Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse. Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt. Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader C. Alm. ovn i 30 min. Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet. Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet. Fordel appelsinmarmeladen (eller syltede appelsiner) oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn. Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over. Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner. Tips: Genial kage der kan laves uden pynt og marmelade og stadig være en sværvægter i chokoladekage spisning. |
Lækker opskrift på Gateau Marcel, som alle kan laveGateau Marcel er en chokoladekage, som er kendt for sin rige og intense chokoladesmag. Og ikke mindst kendt for at være ufattelig lækker!Gateau Marcel er en kage, der traditionelt består af to lag af den samme chokolademousse. Den ene del bages, mens den anden del lægges på ubagt, som en creme af luftig chokolademousse. Det lyder måske kompliceret og svært, men hvis du følger vores Gateau Marcel opskrift, kan du faktisk sagtens selv lave denne lækre specialitet derhjemme. Gateau Marcel’s oprindelse og historieGateau Marcel er kage, når det er allerbedst. Som mange andre gode retter, har Gateau Marcel sin oprindelse fra Danmark, til trods for dens meget franskklingende navn. Det skyldes, at det var en fransk kok, som opfandt kagen, mens han arbejdede i Danmark og opkaldte den efter sin søn, Marcel. Man kan derfor sige, at Gateau Marcel’s oprindelse er en blanding af dansk og fransk.Gateau Marcel kan sagtens serveres uden pynt, men gør sig også godt med friske bær, flødeskum eller lidt revet chokolade på toppen. Ofte stillede spørgsmål om Gateau Marcel (FAQ)Kan man fryse Gateau Marcel?Ja, man kan godt fryse Gateau Marcel. Pak kagen i en lufttæt beholder og put den i fryseren og lad den tø langsomt op i køleskabet igen, når den skal bruges.Hvad er Gateau Marcel?Gateau Marcel er en chokoladekage, der består af to lag chokolademousse, som er kendt for sin intense chokoladesmag. |
Opskriften er vist 23333 gange,
og udskrevet 472 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne