Gateau marcel

Gateau marcel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : le chef

Indsendt :      Red:

Gateau marcel, billede 4 Gateau marcel, billede 1 Gateau marcel, billede 2 Gateau marcel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 gram mørk chokolade 70%
175 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
125 gram Appelsinmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
  Til formen:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Hak chokoladen og hæld den i en skål af stål eller glas, beregnet til vandbad. Smelt chokolade og smør over vandbad, men sørg for, at det ikke bliver for varmt, det skal kun have håndtemperatur.

Hæld 2/3 af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det hvidt og luftigt sammen.

Pisk hviderne stive i en anden skål og tilsæt den sidste tredjedel af sukkeret undervejs.

Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen, så det ender med at give en homogen masse.

Gnid en stor springform grundigt med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.

Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader C. Alm. ovn i 30 min.
Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.

Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen. Lad den køle lidt af, til sidst i køleskabet.

Fordel appelsinmarmeladen (eller syltede appelsiner) oven på den afkølede bund i et pænt, jævnt lag, men undgå at brede det helt ud til kanten. Fordel resten af chokolademoussen oven på bunden med marmeladen og glat det ud, så overfladen bliver pæn og jævn.
Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den sætte sig nogle timer eller evt. natten over.

Kagen løsnes fra kanten og bunden af springformen med en kniv. Sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner.

Tips:

genial kage der kan laves uden pynt og marmelade og stadig være en sværvægter i chokoladekage spisning.


karakterer:
Opskriften er vist 16672 gange,
og udskrevet 414 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15632 (3722 kcal)
KJ pr. Pers. 1954 (465 kcal)
Vægt ialt 950 gram
Vægt pr. Pers. 118 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1645 KJ (391 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 25.8 gram
Kulhydrat 34.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu