Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















And i sur-sød sauce (Anitra in agrodolce)

And i sur-sød sauce (Anitra in agrodolce), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder - And hel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Pele

Indsendt :





Ingredienser:
2-2.5 kg.and
2 store løg
2 spsk.sukker
2 spsk.frisk mynte
60 g.smør
2 spsk.vineddike
 Lidtstødt nellike
3.5 dl.kød-hønsebouillon (eller vand)
 hvedemel
 


Opskrift:

Skær løgene i meget tynde skiver og kog dem klare i det varme smør el. fedt. Anden krydres med salt og peber, vendes i mel og brunes sammen med løgene. Tilsæt de stødte nilliker. Når anden er pænt brun, hældes den varme bouillon el. vand ved den, der lægges låg på gryden, og den koges småt i 2-3 timer. Vend anden en gang imellem, så den bliver jævnt mør.

Når den er færdig, tages den op af gryden og holdes varm i ovnen. Hæld så meget som muligt af fedtet fra sausen, kom den hakkede mynte i den. Sukkeret er i forvejen karameliseret – det vil sige smeltet på panden med lidt vand, indtil det er børkebrunt. Det røres ind i saucen og vineddiken tilsættes. Smag eventuelt saucen yderligere til og server den for sig selv, så snart de har nået en tyk sirupsagtig konsistens.

Tips:

Denne ret er også udmærket kold. I stedet for at hælde fedtet fra, før mynten, sukkeret og eddiken tilsættes, laves saucen som angivet og fedtet fjernes – det bliver meget velsmagende – når saucen er kold.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (11 stemmer)

Opskriften er vist 10421 gange,
og udskrevet 118 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Tina  -  2014-12-22 17:11:21
Rigtig lækker tak