Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grønlangkål fra Lolland

Grønlangkål fra Lolland, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Grønlangkål fra Lolland, billede 4 Grønlangkål fra Lolland, billede 1 Grønlangkål fra Lolland, billede 2 Grønlangkål fra Lolland, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1600 g.Grønkål uden stok men ikke ribbet
 Vand
 Salt
 
1 l.Fløde
100 g.smør
 Sukker
 Salt
 
 Tilbehør:
 Kanelsukker
 Kogt saltet eller røget flæsk
 Kogt medister
 Evt.kogte ribben
 


Opskrift:

Kålen ribbes og koges i vand med lidt salt ca. 45 minutter.

Kogevandet trykkes af kålen. Der må intet vand være tilbage. Kålen hakkes en gang gennem kødhakkemaskinen eller fint med en kniv.

Sauter kålen i smørret. Tilsæt fløden og kog op. Smag til med salt, peber og lidt sukker. Pas på det ikke brænder på.

Kålen serveres med kanelsukker Dertil spiste man kogt, saltet eller røget flæsk samt kogt medisterpølse.

Ved serveringen tages skindet af pølsen, der skæres i passende stykker og flækkes på langs.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 32142 gange,
og udskrevet 292 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jimmy Bredfeldt  -  2018-11-27 00:08:10
Helt enig.... Der har ALDRIG hørt kanel til grøntlangkål


Henning  -  2018-01-01 13:48:04
Der skal ikke så meget fløde i grønkålen. Til gengæld skal kamelen i.


  -  2017-12-25 14:09:51
Hvis man bruger grønkål fra egen have, er det nemmest at bruge vaskemaskinen på skylle- og sentrifugeringsprogram til at rense væk alle uhumskhederne før man går videre i prosessen. Ved ikke hvor "come it faut" det er at bruge vaskemaskinen til ldette, men jeg er enkemand, og kan derfor gøre som jeg vil.


Eva Petersen   -  2017-12-23 16:48:19
Jeg laver grønlangkål som min farmorgjorde og senere min mor men Vi laver lidt opbagning og så kun mæik Ingen flødde Den skal stadig være helt grøn og smages til med salt og sukkerIngen kanel. Men selvfølgelig brunch kartofler Min familie eksker den og Vi er fra Østlolland


Annette  -  2017-12-20 21:19:47
Grønlankålen får bedre smag hvis den koges i suppen fra kødet, det gjord mon mor altid, og det smagte himmelsk


  -  2017-01-02 18:45:44
NUL KANEL!!!


  -  2016-12-27 15:13:34
Vi fik aldrig kanelsukker på grønlangkålen men brunede kartofler og vi er fra midtlolland. Men fik det altid juleaften.


Søren  -  2016-11-22 18:48:00
Der skal heller ikke ret meget fløde i, for det skal ikke være stuvet grønkål. Hellere lidt kogevand fra flæsket


Sonja  -  2015-11-08 19:51:37
Jeg har aldrig hoert, at man bruger kanelsukker paa groenlangkaal paa Lolland, men derimod med brunede kartofler!


  -  2015-11-01 15:50:19
Jeg er fra Vestlolland og der skal da kanel i kålen og så tager man ekstra på efter behag.


Henning  -  2015-10-24 15:58:19
Jeg er fra Midtlolland og vi brugte ikke kanel i grønkålen. Men mine svigerforældre fra Vestlolland brugte altid kanel. Men aldrig kanelsukker ovenpå!!


  -  2014-12-10 23:06:55
Der har aldrig været kanel i min Lollandske grønlangkål. Derimod lidt eddike. Mor havde opskriften i hovedet, tilbage fra hendes mor som var født i 1898 i Grænge. Vi har altid fået det med brunede kartofler, kogt kold medister og saltet flæsk. Det hører til vores 1. Juledag. Ingrid Kramer


Jørgen Lund  -  2014-12-04 14:48:52
Der har altid været kanel i grønlangkål på Lolland, min far var fra Ullerslev ved Nakskov, vi har altid fået det, jeg er 76 år, og laver det stadig selv om vi bor i Svendborg


Jeanne  -  2014-12-03 17:12:21
Der har ALDRIG hørt kanelsukker til Lollandsk Grønlangkål !