Molokhia

Molokhia, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
1 hel kylling
 meget lidt olivenolie
 
 vand
 salt
0.5 løg
 kvart delen af en citron
 
 Molokhia frosset
 koriander
5-10 hvidløg
 olivenolie
1.5 tsk.koriander
 
Opskrift:
Tag en hel kylling frem, du kan også gøre det med kyllingelår og bryst. Kyllingen renser du og hvis det er en hel kylling skærer du den i mindre stykker, så tager du en gryde, ( en det kan rumme kyllingen) i den gryde tilsætter su meget lidt olivenolie og steger kyllingen kort, ikke så den er helt stegt men bare til den ikke er rå udenpå.

Så koger du vand og hælder vandet i gryden hvor kyllingen er der skal bare vand nok til at den lige dækker kyllingen, og lader den koge, så fjerner du det skidt der kommer ud, også tilsætter du salt, et halvt løg skåret i 4 stykker og kvart delen af en citron, der skal helst ikke være for meget saft i citronen ned i den kogende kyllinge vand. Og så lader du det koge lidt videre.

Molokhia køber du frosset hos arabiske suppermakeder, du kan ikke få den frisk om vinteren, korriander skal du også bruge, det kan du også købe frisk hos arabiske butikker det ligner lidt persille den har mindre blade du kan også købe dem i pulver form i danske suppermarkeder.

Du tager 5-10 hvidløg og presser dem i en stegepande med olivenolie og steger den indtil de blive lidt gyldne, så putter du 1 1/2 tsk korriander og steger det med hvidløgne indtil hvidløgne er helt gyldne.

Så vender du tilbage til kyllinge vandet, du siver kyllingen ud så der kun er vandet i gryden og i vandet tilsætter du så molokhia lad det varmes med vandet, det vigtig at de ikke koger.

Så tilsætter du kyllingen som du har revet fra knoglerne, der skal ikke hele kyllinge lår eller bryst ned til molokhia. Og når det er gjort tilsætter du hvidløg og korriand blandingen til molokhia og lader det blandes i 5-10 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 12346 gange,
og udskrevet 91 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Peter  -  2018-03-04 13:22:11
Molokhia hedder på latin "Corchorus olitorius", og planten hedder i Danmark "Almindelig Jute" I radio programmet "SERVICE MED WASSIM HALLAL" fra den 3. marts 2018, på Radio24syv, fortæller Wassim sidst i programmet at det er hans favorit ret fra det libanesiske køkken.

lol  -  2015-05-07 15:48:49
Jeg vil sige spinat. Det smager endda endnu bedre end spinat, men vær lige varsom med brug af vand. Der skal ikke bruges særlig meget af kyllinge vandet til selve retten! Og husk at gennemkoge kyllingen inden du fortsætter

Lou  -  2015-02-27 13:03:09
Hvordan smager molokhia? Jeg forestiller mig spinat eller grønkål...