Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Knækbrød (Fedtfattig)

Knækbrød (Fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Knækbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Postgården Reersø

Indsendt :


Knækbrød (Fedtfattig), billede 4 Knækbrød (Fedtfattig), billede 1 Knækbrød (Fedtfattig), billede 2 Knækbrød (Fedtfattig), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

De tørre ting og margarinen smuldres med let hånd, derefter hældes væsken(vand) i.
Dejen samles og æltes til den er ensartet og glat.

Dejen udrulles tyndt på bagepladen, skæres i stykker der er 6 cm. brede og 10 cm. lange.
Prikkes og bages lysebrune ved 200 grader C. alm. ovn i ovnen 10-15 minutter.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på knækbrød



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (32 stemmer)

Opskriften er vist 145571 gange,
og udskrevet 2705 gange.


Energi:
KJ total 9054 (2155 kcal)
KJ pr. stk. 251 (59 kcal)
Vægt ialt 832 gram
Vægt pr. stk. 23 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1088 KJ (259 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 6.2 gram
Kulhydrat 49.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cecilie  -  2017-10-08 13:59:51
Endelig en dej, der fungerer, så man kan lave de sjove småkageting, og alligevel give det med i madpakken. Jeg rullede dem temmelig tykt ud og gave dem så også nærmere 15 end 10 minutter i ovnen. Til gengæld kunne jeg stikke dem ud og bruge et sjovt småkagestempel på dem, så mine børn kan få knasende Harry Potter-rugkiks med i skole. Næste gang jeg laver dem, vil jeg putte lidt ekstra smag i... en teskefuld salt mere, eller måske stødt kommen. Det er jo meningen at de sjove kiks, jeg laver af dejen, skal spises uden pålæg.


Koteletnæb  -  2011-09-25 15:00:57
Det er ikke til at opdrive Hjortetaksalt nogen steder. Kan man bruge bagepulver i stedet, eller noget andet?


  -  2011-03-10 16:35:35
Udelad margarine, så kan man kalde dem fedtfattige.


Susanne  -  2011-03-06 16:23:22
Har lige bagt efter opskriften, tilføjede dog nogle revne gulerødder, squash og æbler. De smager fantastisk og er lette at lave.


Abir  -  2009-12-23 12:32:23
Jeg har ikke noget rugmel men kan man bruge fulkorns hvedemel? :)


Louise  -  2008-04-15 10:04:06
De smager perfekte !!!! jeg vil sige til dem der vil bage de her knækbrød tager i ikke meget fejl !


Caroline  -  2007-07-30 10:00:48
Skal lige til at bage dem. De lyder lækre (:


helle brodt hansen  -  2007-01-29 15:41:57
jeg havde ikke rugmel så jeg brugte 4 dl speltkerner og 4 dl hvedemel


Fra Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
udelad sukker og opskriften kan indgå i en candidakur