Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøf wellington med hakket oksekød

Bøf wellington med hakket oksekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :





Ingredienser:
1 løg
2 fedhvidløg
1 gulerod
1 kartoffel
250 g.champignon
1 stængelbladselleri
 Olivenolie
4 stilkerosmarin
1 stor håndfuld frosne ærter
1 stort æg
500 g.hakket oksekød af god kvalitet
 Havsalt
 Friskkværnet sort peber
 Hvedemel til udrulning
2 ruller butterdej
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 180 grader. Pil løg og hvidløg. Skræl kartoffel og gulerod og børst svampene. Skær bladselleri stilken, svampene og de øvrige grøntsager i nogenlunde lige store terninger. Kom det hele i en stor sauterpande og sæt den over ved svag til jævn varme med lidt olivenolie.

Nip rosmarinnålene af stilkene, kassér stilkene, hak nålene fint og kom dem i panden. Svits det hele under omrøring i ca 8 min, eller til de er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt de frosne ærter og lad dem simre med 1-2 min. Hæld Grøntsagsblandingen i en skål og lad den køle helt af.

Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let sammen. Rør det hakkede kød i grøntsagsblandingen sammen med et godt drys salt og peber samt halvdelen af det sammenpiskede æg. Mas og mos farsen, til den har en nogenlunde jævn konsistens.


Tag butterdejen ud af fryseren 10 min før den skal rulles ud. Drys bord og kagerulle med hvedemel. Rul dejen ud og del hver rulle i 3 stykker så der bliver 6 stykker ialt. Fordel farsen på de 6 stykker. Pensl kanterne med lidt af det piskede æg og luk hver stykke dej sammen så de 4 spidser lukkes ind mod midten. Stykkerne skal nærmest ligne en konvolut. Sørg for at farsen er lukket helt inde.

Pensl hver stykke med resten af ægget. Hvis der ikke er æg nok, kan resten røres op med lidt mælk. Sæt brødene i ovnen og bag dem ca. 1 time til dejen er gyldenbrun.

Tips:

Kan evt serveres med flødestuvede kartofler eller pommesfrites og whiskysovs.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.9    (18 stemmer)

Opskriften er vist 27667 gange,
og udskrevet 276 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu