Sigt mel, hjortetakssalt og salt ned i en stor røreskål.
Hak smørret i med en skarp kniv. Derefter smuldres det mellem fingrene til en grynet masse.
Vanillestængerne flækkes på langs og kornene skrabes ud. De blandes med sukkeret, som derefter kommes i skålen med mel og smør.
Gem selve vanillestangen til at lægge i kagedåsen det giver ekstra aroma af vanille.
Mandlerne hakkes fint med en kniv eller i en persillekværn. Også de blandes i melmassen.
Dejen samles med et æg. Ælt til den får en konsistens som marcipan.
Herefter køres dejen gennem en kødmaskine monteret med stjerneplade eller den trilles ud i lange stænger med en diameter på ca. 1 cm.
Skær dejen på skrå i længder af ca. 8 cm.. Form dem til kranse og læg dem på bagepapir på en ovnplade.
Bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn 225 grader C. alm. ovn i 6-8 min, til de er gyldne.
Afkøles på rist, lægges i kagedåse med en flækket vanillestang uden korn.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 9631 gange, og udskrevet 116 gange.
Energi:
KJ total 27502 (6548 kcal)
KJ pr. stk. 183 (43 kcal)
Vægt ialt 1395 gram
Vægt pr. stk. 9 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1971 KJ (469 kcal) Protein 6.9 gram Fedt 27.9 gram Kulhydrat 48.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider