Boller 16

Boller 16, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Karstin

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
100 g.gær
5 dl.mælk
1 dl.sukker
1 dl.olie
2 tsk.salt
1 tsk.kardemomme
1000 g.hvedemel
 
Opskrift:
Lun mælken. "Ælt" gæren i sukkeret med en gaffel. Hæld den lune mælk i. Tilsæt de andre ingredienser - undtagen hvedemelet. Lad stå lunt i 15 min.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt til dejen er smidig - uden at den bliver tør. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Lav ca. 30 boller og stil dem på en bageplade. Lad dem hæve i yderlige 15 min. Pensl med æg og bag bollerne ved 210 grader i ca. 12 min.

Tips:

Gør bollerne små, de hæver meget under bagningen


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på boller

karakterer:
Opskriften er vist 11517 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kirsten  -  2013-08-13 14:02:11
Jeg erstattede 400 g af hvedemelet med forskellige grovere mele, hvilket gav et supert resultat, og så er der også lidt flere fibre i bollerne. Desuden anvendte jeg surt tykmælk i stedet for mælk, og penslede med tykmælk. Super gode boller karakter: 9

J&C  -  2010-08-12 10:20:09
Gode boller