Svinelever i fad

Svinelever i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mundilfare

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
500 g.Svinelever
3 spsk.hvedemel
100 g.bacon i skiver
2-3 fedhvidløg
30 g.stegemargarine
2 dl. grøntsagsbouillon (fra tern)
1 dl.tomatpuré
1 tsk.citronsaft
1-2 tsk.dijonsennep
 Salt
 Peber
 Rosenpaprika
 
Opskrift:
Skyl og aftør leveren. Skær den i strimler og vend den i melet blandet med krydderierne.
Halvér baconskiverne og svits dem på panden sammen med hvidløgsfeddene.
Tag baconskiverne af panden. Hold dem varme og brun leverstykkerne i baconfedtet og evt. lidt ekstra fedtstof.
Drys resten af melet over.
Læg leverstykkerne i et smurt ildfast fad sammen med baconstrimlerne.
Kog panden af med bouillon og tomatpuré.
Rør sennep ud med citronsaft og kom det i afkoget, før dette hældes over leverstykkerne.
Dæk fadet med stegefolie og sæt det i en forvarmet ovn 20-30 minutter ved 180 grader.
Som tilbehør kan anvendes nye kogte kartofler eller råstegte rodfrugter.

Tips:

Tomatpuré og bouillon kan sagtens erstattes af 2 dåser hakkede tomater af ca. 400 g med krydderier. Champignon er at foretrække. Dræn den ene af dåserne for væde. Så giver det samme konsistens som afkoget med bouillon og tomatpure og giver lige et ekstra pift.


karakterer:
Opskriften er vist 25633 gange,
og udskrevet 530 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Pia  -  2021-07-13 18:25:10
Manglede lidt mere væde.