Røget hellefisk og risotto med citrongræs

Røget hellefisk og risotto med citrongræs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Røget hellefisk

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.smør
300 g.finthakket løg
4 fedknuste hvidløg
25 g.frisk finthakket ingefær
3 stilkecitrongræs
400 g.risotto ris
2 dl.hvidvin
1 lime
1 citron
1 l.fiskebouillon
 Salt
 Peber friskkværnet
500 g.røget hellefisk i strimler
250 g.frosne grønne muslinger
1 bdt.bredbladet persille
 
Opskrift:
Pil det yderste lag af citrongræsset og skær stilkene i 3 cm lange stykker på skrå.

Varm smørret i en tykbundet gryde og sauter løg, hvidløg, ingefær og citrongræs i ca. 5 minutter, det må ikke brune, vend risene i, så de bliver blanke, og tilsæt vinen.

Lad det simre under omrøring til vinen er forsvundet, tilsæt fint revet lime- og citronskal, samt saften fra lime og citron, spæd herefter til med den varme fiskebouillon, lidt ad gangen, og lad risene simre under omrøring i ca. 20 minutter, til risene er møre og cremede og næsten har opsuget alt væden, vend den strimlede røgede hellefisk og de grønne muslinger i risene, og lad fisken simre med et par minutter, til alt er gennemvarm. Drys med den grofthakkede persille og server straks.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 8512 gange,
og udskrevet 136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu