Indbagt farsbrød 02

Indbagt farsbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 løg
2 fedhvidløg
1 gulerod
1 kartoffel
4 store champignon
1 stilkbladselleri
 Olivenolie
4 stilkerosmarin
1 stor håndfuld frosne ærter
1 stort æg
500 g.hakket oksekød af god kvalitet
 Havsalt
 Friskkværnet peber
500 g.frossen butterdej
 
Opskrift:

SÅDAN LAVER DU FARSEN:
Forvarm ovnen til 180%. Pil løg og hvidløg, skræl guleroden og kartoflen og børst champignonene. Skær bladselleristilken, champignon og de øvrige grøntsager i nogenlunde lige store terninger. Kom det hele i en stor sauterpande og sæt det over ved svag varme med lidt olivenolie.

Nip rosmarinnålene af stilkene og kasser stilkene. Hak nålene fint og kom dem i panden. Svits det hele under jævnlig omrøring ca 8 min eller til grøntsagerne er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt de frosne ærter og dem simre med 1-2 min. Hæld grøntsagsblandingen i en skål og lad den køle helt af.

Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let sammen. Rør det hakkede kød i grøntsagsblandingen sammen med et godt drys salt og peber samt halvdelen af det sammenpiskede æg. Mas og mos farsen med hænderne og smut den melem fingrene, til den har en nogenlunde jævn konstistens.

SÅDAN FORMER DU FARSBRØDET:
Tag butterdejen op af fryseren 10 min før den skal rulles ud. Drys så bord og kagerulle med lidt mel og rul dejen ud så den er nogenlunde på størrelse med et lille viskestykke eller i 6 lige lidt aflange store stykker.

Drej dejen så den aflange side vender mod dig selv og fordel farsen langs kanten. Form dejen til en lang pølse eller 6 små. Pensl dejkanterne med lidt af det sammenpiskede æg. Rul så dejen sammen til en stor roulade eller 6 små og klem enderne godt sammen så farsen er lukket inde.

Læg farsbrødet eller brødene på en bageplade med bagepapir. Pensl hele overfladen med resten af ægget. (Hvis der ikke er æg nok tilbage kan det røres op med lidt mælk). Sæt brødet eller brødene i ovnen og bag det ca 1 time til dejen er gyldenbrun.

SÅDAN SERVERES FARSBRØDET.
Lemp forsigtig farsbrødet over på et langt skærebræt og skær det i skiver foran gæsterne eller læg de små brød på et fad og server.
Forvarm ovnen til 180%. Pil løg og hvidløg, skræl guleroden og kartoflen og børst champignonerne. Skær bladselleristænglen, champignon og de øvrige grøntsager i nogenlunde lige terninger.

Kom det hele i en stor sauterpande og sæt den over ved svag varme med 2 skvæt olivenolie. Nip rosmarinnålene af stilkene, kasser stilkene, hak nålene fint og kom dem i panden.

Svits det hele under jævnlig omrøring i ca 8 min eller til grøntsagerne er bløde og har fået lidt farve. Tilsæt de frosne ærter og lad dem simre med 1-2 min. Hæld grøntsagesblandingen i en skål og lad dem køle helt af.

Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let sammen. Rør det hakkede kød i grøntsagsblandingen sammen med et godt drys salt og peber samt halvdelen af det sammenpiskede æg. Mas og mos så farsen med rene hænder og smut den mellem fingrene, til den har en nogenlunde jævn konsistens.Tips:

Denne opskrift er fra en af Jamie olivers bøger som gerne må videregives. Der skal ifølge opskriften bruges portebellosvampe eller store markchampignon, men jeg brugte alm. champignon. Jeg lavede istedet for et hel farsbrød, 6 små stykker. Serveres med f.eks. flødestuvede kartofler eller pommesfrites med en god whiskysovs til.


karakterer:
Opskriften er vist 10790 gange,
og udskrevet 125 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu