Lammekølle 03

Lammekølle 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : juja

Indsendt :     
Lammekølle 03, billede 4 Lammekølle 03, billede 1 Lammekølle 03, billede 2 Lammekølle 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2.5 kg.Lammekølle
 Salt
 Peber
 Krydderi efter behag
1.5 l.Bouillon (lamme og okse)
1 løg
1 fedhvidløg
 olie
2 dl.rødvin
 lidtsoja
2 pk.fløde
 
Opskrift:
Læg lammekøllen på en bradepande og krydr med salt og peber. Hæld halvanden liter af bouillonon på.

Hak løg og hvidløg og steg dem over svag varme på en pande med lidt salt og peber. Hvidløgene tåler ikke for megen varme, de bliver bitre. Kom rødvinen på med en anelse soya og kog ned til vinen er tyk og næsten væk. Hæld så lidt af bouillonen på panden og og kom det hele i bradepanden med køllen.

Steg køllen 2 timer ved 180 grader C alm. ovn. Tag den ud og lad den hvile mens du laver sovsen.

Kom lammeskyen i en kasserolle og kog ned til ca halvdelen er tilbage. Kom fløde på og lad fløden koge et par minutter ved svag varme. Smag til med salt, peber og soya og jævn sovsen med maizena, eller med lammefedt rørt op med mel.

Kogte kartofler og grøntsager til





karakterer:
Opskriften er vist 23086 gange,
og udskrevet 343 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-03-16 15:03:51
På billedet har vi stegt lammekøllen 3 timer da 2 timer ville give en rimlig rød lammekølle, vægten var 2300 gram