Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tarteletter med høns i grøntsager

Tarteletter med høns i grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Karen Volf

Indsendt :


Tarteletter med høns i grøntsager, billede 4 Tarteletter med høns i grøntsager, billede 1 Tarteletter med høns i grøntsager, billede 2 Tarteletter med høns i grøntsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Tarteletter Luxus 1 tartelet vejer ca. 23 gram.
   
400 gram Hønsekød, kogt
100 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
100 gram Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
300 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
   
  Sovs:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

10 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
   
Opskrift:
Kogning af høne:
Hønen parteres rå, dækkes med kogende vand med salt og suppevisk, lauerbærblade eller grønsager efter smag. Koges ca. 1 1/2-2 timer alt efter alder og størrelse (kødet skal være mørt og side meget løst på benene).
Hønsekødet bliver meget saftigt, og suppen anvendes til sauce.

Gulerødder og selleri skrælles og skæres i passende stykker, gives et let opkog til de er møre.

Sovs:
Smør smeltes ved svag varme, mel tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen. Herefter tilsættes den kogende hønsebouillon under omrøring. Der justeres med fløde (evt. fløde 13%) til opbagningen har en cremet konsistens.

Hønsekødet og grønsagerne vendes i den cremede opbagning, og skal simre i få min.

Festtarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad. Kan også varmes på brødrister. Når Festtarteletterne er varme, hældes fyldet i og serveres.

Tips:

Suppevisk er sammenbundne blade af porre, selleritop, persille og evt. timian, der koges med i suppe for at give en krydret smag. Read more at http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=32632#LV3eQCidQ8kpgDvC.99


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (197 stemmer)

Opskriften er vist 179294 gange,
og udskrevet 7130 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 358958 (85466 kcal)
KJ pr. stk. 17947 (4273 kcal)
Vægt ialt 242596 gram
Vægt pr. stk. 12129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 147 KJ (35 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 0.4 gram
Kulhydrat 8.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jørgen  -  2019-01-04 19:28:21
kan man fryse overskudsfyld

hannaa  -  2013-01-12 15:10:43
smager dejligt rigtig god opskrift

Natasha  -  2011-05-27 17:44:05
Egentlig god opskrift :-) Men. Personligt kan jeg bedre lide uden mælk og fløde da det fjerner meget af smagen. Det er også en del sundere. Men god opskrift alligevel :-) ****

omdal  -  2011-03-10 17:04:47
gulerødder og andre rodfrugter kommes i under opkogningen, da smagen sætter sig i hønen .. skal ikke i bagefter .. det giver en super lækker fond ;) man kan self. også putte det i bagefter hvis man er sådan en sund helse-djarnis .. ;)

os :D  -  2010-10-05 13:47:26
god mad !! -må sige det var den bedste vi har smagt tak for opskriften :D og børnene har vist fået en ny livret ;)

Kapper  -  2010-07-08 11:20:33
Øl til frokost. Hvidvin til forretten. Hvid/Rødvin til hovederetten. Dessertvin til desserter. Likør, cognac og whisk til kaffen. Denne ret er en forret så kun det måske være Hvidvin der skal serveres.

Kristian Ditlev  -  2010-02-05 05:08:37
Prøv at drikke en sherry til, måske en amontilado eller en fino, i hvert fald noget tørt.

jeanette  -  2009-12-09 18:26:28
Brug væden fra asparges også. Det giver mere smag, jeg kommer også en halv bouillon terning i, høns, det giver ekstra god smag :)Og det er ikke nødvendigt med fløde, bare brug en skvat mælk...

anni  -  2008-10-29 19:37:30
Moms den er bare super lækker!!! kan varmt anbefales :)

Mogens Lauridsen  -  2008-02-01 11:06:19
Havde lavet kaninsuppe i går, så kødet her fra, blev brugt til denne ret. Ingen ærter i, men frisk persille istedet. Boullionen fra kaninen sammen med lidt væde fra asparges (en dåse snittede), 7% madlavningsfløde. Smagte dejligt og vil helt sikkert blive brugt en anden gang.

Maj  -  2007-05-16 17:43:51
Man skal ikke drikke vin til asparges, det er altså en grøntsag som kræver øl, ellers bliver det for syrligt. Generelt er det gode ved øllen jo også kulsyren som renser munden for det fede fra sovsen.

Jonas  -  2007-04-19 13:49:10
Det er en traditionel dansk ret og derfor skal den serveres med øl til. Eventuelt en tysk øl.

preben  -  2007-02-08 11:05:29
uden grønsager men med rejer ovenpå

camilla  -  2007-01-16 11:01:28
smager udmærket med kylling

Fam. lund Johansen  -  0000-00-00 00:00:00
- Det smagte skønt - dog lavede vi den uden andet grønt end asparges

peter sommer  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig høns i asparges. skal der ikke grøntsager i anden end asparges

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis der skal serveres noget til, skal det helt klart være hvidvin. Dt er en traditionel forret og derfor hvidvin. ( det passer også bedst til kylling og asoarges)

Linda  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en go idé, at tilsætte grøntsager, men uden er retten også virkeelig go. Det er nemt og hurtigt. ;o)

Mette  -  0000-00-00 00:00:00
altså øl til smager faktisk meget godt til ;0)

Lars  -  0000-00-00 00:00:00
Hvad mener i at man skal severe til dette måltid? Øl, Rødvin, Hvidvin?

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager vild godt med ærter men der skal alså ikke gulerødder i det giver en dorlig efter smag

Søren  -  0000-00-00 00:00:00
Nu er jeg heller ikke selv nogen mesterkok, men mht. hønseboullionen, så tag suppen (vandet) fra da du kogte hønen, hæld det igennem en si med et stykke køkkenrulle lagt i som filter, så har du en klar, fedtfattig hønseboullion... ja, eller sådan har jeg da lært det..

Mikkel og Maria  -  0000-00-00 00:00:00
vi undlod at putte gulerødder, selleri og ærter i_det smagte meget godt(",)