Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kartoffelfad med kødsauce

Kartoffelfad med kødsauce , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1000 g.kartofler, skrælles og skæres i skiver
 
 Kødsauce:
500 g.magert hakket okse
1 stor revet gulerod
2 stængler revet bladselleri
2 tsk.tørret oregano
1-2 fedpresset hvidløg
 Salt
 frisk kværnet peber
 
 Hvid sauce:
5 æggehvider
5 dl.skummetmælk
 Lidtsalt
1 spsk.Maizena udrørt i lidt vand
100 g.revet Danbo 10%
 
 Tilbehør:
 Flûtes og en lækker
 
Opskrift:
Kødsauce:
Svits oksekødet i en gryde.
Hæld overskyende fedt fra.
Tilsæt gulerod, bladselleri, krydderier og tomat (samt eventuelt lidt vand, så det bliver en ”blød” sovs).
Lad sovsen simre i 20 minutter.
Hvid sauce:
Pisk æggehvider og skummetmælk sammen med Maizena og lidt salt.

I et stor fad lægges først kartofler i bunden (drys eventuelt med lidt salt).
Derefter bredes halvdelen af kødsovsen ud ovenpå kartoflerne.
Læg de sidste kartofler ovenpå og bred resten af kødsoven ud.
Drys med halvdelen af den revne ost og hæld mælkeblandingen over.
Drys resten af osten over.

Bages ved 150°C i ca 1½ time. Kartoflerne skal være møre.



karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 5104 gange,
og udskrevet 45 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu