Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs

Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs, billede 4 Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs, billede 1 Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs, billede 2 Farseret hvidkål i form med kartofler og hvid sovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Fars:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Hvidkålen deles i kvarter og stokken skæres ud. De yderste blade pilles af og blancheres. De inderste hvide/grove blade kan skæres i mundrette stykker som koges og derpå ristes og serveres til.

Alle ingredienserne til farsen røres sammen.

En sandkageform smøres med smør og beklædes med de store blade hvidkål. Bladene lægges så de hænger ud over kanten, så de kan lukkes hen over som låg til slut. Den grove stilk i bladene kan skæres ud.

Halvdelen af farsen lægges i og et tyndt lag kål lægges på. Krydres med salt og peber og evt. smørklatter. Resten af farsen lægges i, så igen et tyndt lag kål, salt og peber, og til slut lukkes med de blade som hænger ud over kanten.

Formen sættes i ovnen i vandbad ca. 60 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 31327 gange,
og udskrevet 530 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8162 (1943 kcal)
KJ pr. Pers. 2040 (485 kcal)
Vægt ialt 2936 gram
Vægt pr. Pers. 734 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 277 KJ (66 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 7.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-01-02 17:31:59
Jamen jeg kan kun sige guf guf selv børenene sagde guf guf