Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle

Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Højtid: Påske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle, billede 4 Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle, billede 1 Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle, billede 2 Hvidløgs- og rosmarinstegt lammekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Lammekølle u nøgleben Benet i lammekøllen udgør ca. 14 % af vægten
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
8 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
8 kviste Rosmarin, frisk
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
3 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 dl. Akaciehonning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
1 helt Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1500 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 spsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Rosmarin, frisk
   
  Stegesky:
  Evt. rest af glasur
  Majsstivelse til jævning
   
200 gram Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
1 tsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   


Opskrift:

Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.

Fjern det meste af fedtlaget på køllen. Lav små snit i køllen på langs af muskeltrådene. Stik ikke direkte ned i selve kødet. Spæk med hvidløg i halve eller kvarte og rosmarin i hvert indsnit. Dup kødet tørt. Dryp olien over.

Læg køllen på en rist over en bradepande. Hæld vand i panden. Sæt stegen i en varm ovn på nederste ribbe. Bland glasuren. Pensl stegen første gang efter 30 min. Herefter 3-4 gange mere.

Stegen skal have ca. 1½ time ialt for svagt rosastegt. Lad den hvile 20 min. inden den skæres for.

Bland kartofler i kvarte, hvidløg med skræl og delt i fed, olie og rosmarin i en mindre bradepande. Stil det i ovnen ca. 40 min. Tilsæt salt, når kartoflerne begynder at få farve. Vend af og til.

Fordel sukker, citronskal samt salt og peber på de halverede tomater. Lad dem stege med de sidste 10 minutter.

Sovs:
Si stegeskyen. Kog den op sammen med lidt bouillon. Skum for fedt. Jævn og smag til med salt, peber og evt. lidt glasur.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (133 stemmer)

Opskriften er vist 510955 gange,
og udskrevet 17069 gange.


Energi:
KJ total 11246 (2677 kcal)
KJ pr. Pers. 1874 (446 kcal)
Vægt ialt 3695 gram
Vægt pr. Pers. 615 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 304 KJ (72 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 6.7 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Christa  -  2015-01-09 11:47:06
Lækker opskrift - hele familien var vilde med retten og jeg skal lave den igen i aften. Samtidig er opskriften nem og overskuelig. Kan anbefales herfra.


Leif  -  2013-03-17 10:51:26
Der er kun een fejl ved denne opskrift - gæsterne spiser det hele og truer med at komme igen. Langtidsstegte i øvrigt køllen, det gjorde at den var rigtig saftig.


dorthe  -  2010-06-08 08:41:06
super, super. Prøv at stege den ved 150 grader i 3 timer i stedet. Bliver super og saftig.


Ladyblue  -  2009-04-11 18:31:21
Må sige at jeg blev noget skuffet. Glasuren gav ikke kødet ekstre smag og skal slet ikke tilsættes stegeskyen - så bliver den for sød. Lammekøllen smagte ok, men jeg vil forsat bruge min gamle opskrift på lammekølle.


  -  2009-04-10 09:20:43
Super opskrift, alle var helt vild imponeret susanne


Søster  -  2007-04-19 19:39:29
Til pedro prøv Grønlandsk lam


Pedro  -  0000-00-00 00:00:00
Køber altider Dansk eller Islandsk lam har prøvet fra andre lande


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bruges der stege termometer skal dette vise ca 70 grader C inden stegen tages ud, herefter hviler stegen 20 minutter inden der skæres skiver af den