Lammekronerne afpudset for fedt og sener, fedtet nærmest benene skal blive sidende, men ridses i stedet i tern.
Halver hvidløgene og tryk dem ned langs fedtkanten.
Krydr med salt, peber og rosmarin.
Brun lammekronerne på en pande, dette kan gøres i god tid inden.
Bagekartoflerne skrælles og kvartes, vendes med lidt olie og krydres med salt, peber og rosmarin.
Kartoflerne lægges i bradepanden og sættes i en 200 grader C. alm. Ovn på midterste rille og steger ca. 40 minutter.
Lammekronerne lægges over kartoflerne og sættes i ovnen i yderligere 20 minutter.
Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i en lille gryde, ca. 5 dl. vand hældes over og det får lov til at småsimre mens lammekronen er i ovnen.
Vædes fra bradepanden sigtes sammen med afkoget og jævnes med et drys hvedemel og koges op, tilsættes kulør og smages til med salt og peber.
Ærter bonner femme:
Bacon skæres i tern som ristes let sammen med smør og perleløg.
Ærterne tilsættes og varmes godt igennem.
Til slut vendes den strimlede salat i, og smager til med salt og peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 22108 gange, og udskrevet 361 gange.
Kommentarer
Per - 2021-03-22 11:13:00 Skorzonerrod skrælles og koges møre i mælk så det dækker. Skorzonerrod kaldes også fattigmandsasparges og hvide asparges kan bruges i stedet
- 2016-10-06 17:38:48 Hvad skal man bruge skorzonerrødderne til ???
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider