Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes

Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red:

Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 4 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 1 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 2 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.lammekrone
4 fedhvidløg
2 tsk.rosmarin, tørret
 Salt
 Peber
 
6 bagekartofler
1 spsk.Olivenolie
1 tsk.rosmarin, tørret
 Salt
 peber
 
 Ærter bonner femme:
150 g.bacon i skiver
1 spsk.Smør
100 g.perleløg
500 g.grønne ærter
1 hovedsalat
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Lammekronerne afpudset for fedt og sener, fedtet nærmest benene skal blive sidende, men ridses i stedet i tern. Halver hvidløgene og tryk dem ned langs fedtkanten. Krydr med salt, peber og rosmarin. Brun lammekronerne på en pande, dette kan gøres i god tid inden.

Bagekartoflerne skrælles og kvartes, vendes med lidt olie og krydres med salt, peber og rosmarin. Kartoflerne lægges i bradepanden og sættes i en 200 grader C. alm. Ovn på midterste rille og steger ca. 40 minutter.
Lammekronerne lægges over kartoflerne og sættes i ovnen i yderligere 20 minutter.

Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i en lille gryde, ca. 5 dl. vand hældes over og det får lov til at småsimre mens lammekronen er i ovnen.

Vædes fra bradepanden sigtes sammen med afkoget og jævnes med et drys hvedemel og koges op, tilsættes kulør og smages til med salt og peber.

Ærter bonner femme:
Bacon skæres i tern som ristes let sammen med smør og perleløg. Ærterne tilsættes og varmes godt igennem. Til slut vendes den strimlede salat i, og smager til med salt og peber.


karakterer:
Opskriften er vist 22524 gange,
og udskrevet 365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-03-22 11:13:00
Skorzonerrod skrælles og koges møre i mælk så det dækker. Skorzonerrod kaldes også fattigmandsasparges og hvide asparges kan bruges i stedet

  -  2016-10-06 17:38:48
Hvad skal man bruge skorzonerrødderne til ???