Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes

Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 4 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 1 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 2 Lammekrone med ovnkartofler og Ærter bonne-femmes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.lammekrone
4 fedhvidløg
2 tsk.rosmarin, tørret
 Salt
 Peber
 
6 bagekartofler
1 spsk.Olivenolie
1 tsk.rosmarin, tørret
 Salt
 peber
 
4 Skorzonerrod
 Mælk
 Salt
 Peber
 
 Ærter bonner femme:
150 g.bacon i skiver
1 spsk.Smør
100 g.perleløg
500 g.grønne ærter
1 hovedsalat
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Lammekronerne afpudset for fedt og sener, fedtet nærmest benene skal blive sidende, men ridses i stedet i tern. Halver hvidløgene og tryk dem ned langs fedtkanten. Krydr med salt, peber og rosmarin. Læg lammekronerne i en stor bradepande.

Bagekartoflerne skrælles og kvartes, vendes med lidt olie og krydres med salt, peber og rosmarin. Kartoflerne lægges i bradepanden sammen med lammekronen og det hele sættes i en 200 grader C. alm. Ovn og steger ca. 35 minutter.
Lammekronerne tages op, kartoflerne gives evt. lidt længere tid, til de er møre.

Afpudset fra lammekronerne brunes godt af i en lille gryde, ca. 5 dl. vand hældes over og det får lov til at småsimre mens lammekronen er i ovnen.

Vædes fra bradepanden sigtes sammen med afkoget og jævnes med et drys hvedemel og koges op, tilsættes kulør og smages til med salt og peber.

Ærter bonner femme:
Bacon skæres i tern som ristes let sammen med smør og perleløg. Ærterne tilsættes og varmes godt igennem. Til slut vendes den strimlede salat i, og smager til med salt og peber.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 21261 gange,
og udskrevet 343 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-10-06 17:38:48
Hvad skal man bruge skorzonerrødderne til ???