Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Isbjørne stroganoff

Isbjørne stroganoff , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : QuarkGL

Indsendt :



Ingredienser:
1 kg.skært isbjørne kød - gerne fra ungbjørn.
150 g.frosset bacon i tern, COOP.
150 g.frosne cocktailpølser med skind, COOP
500 g.frosne champingnon
3 ds.70g koncentreret tomatpure
1 spsk.hele peberkorn.
10-15 tørrede laurbær blade.
10 tørrede enebær.
3-4 store løg / 2 ps. frosne og terne løg
0.5 fl.rødvin, alt efter hvad du har. (Den vin du alligevel drikker til maden - Nej, pilsner øl dur ikke)
6 dl.langtidsholdbar UHT fløde. (Kan være kaffefløde)
1-2 spsk.delikatesse / edelsüss paprika
2 grøntsagsbouillion terninger.
 Ferskvand til kogning og kartoffelmos.
 
 Tilbehør:
 Kartoffelmospulver til 4 personer.(Versionen som laves med vand)
1 posefrosne gulerøder, COOP.
 
Opskrift:
Kødet skylles i ferskvand for at fjerne græs og andre urenheder.

Kødet renses for hinder, og sener.

Kødet skæres i skiver af ca. 2 cm tykkelse, på tværs af musklen, så der ikke er lange muskelfibre i stykkerne.

Skær skiverne i strimler af en lillefingers størrelse.

Forberedelse til kogning af bjørnekødet:

Fyld koldt vand, kød, laurbær, enebær, peberkorn og et skrællet løg i en gryde

Kogning bjørnekødet:
Ungbjørn koges i ca. 2-2½ timer.

Alle andre koges mindst 5 timer.
Skal ikke bulder koge, men vandet skal boble.

Ved ældre Isbjørne, hældes kogevandet væk efter 2 timer, kødet skylles i ferskvand, og kødet sættes over til kogning igen.

Kogevand til isbjørn:
Vand, laurbær, enebær, peberkorn og 1 pillet løg.

Start altid kogningen med koldt ferskvand, og tilsæt aldrig salt !

ca. ½ time før kødet er kogt færdigt gøres følgende:

Sæt en gryde over med saltvand, hæld de frosne gulerødder i gryden, og tænd på højt blus indtil de koger, sluk derefter blusset.

Sæt en keddel til kogning, med ferskvand, i passende mængde til at røre kartoffelmosen.

Svits ternede løg og bacon i en tykbundet gryde.
Tilsæt tomatpure og lad den svitse.
Tilsæt paprika
Tilsæt vinen

Kog op.

Tilsæt 4 dl. fløde.

Tilsæt frosne champingnong.
Tilsæt cocktailpølserne.
Tilsæt grøntsagsboullion terningerne.

Retten må ikke boblekoge mere, men skal være lige ved.

Når isbjørnen er kogt færdig, hældes kogevandet væk, og kødet skylles i ferksvand, så det er fri for laurbær, peberkorn, løg m.v.

Det skyllede kød, kommes i sovsen og koger med i ca. 5 minutter.

Tilsæt den sidste fløde lige inden serveringen.

Smag evt. til med salt og peber.

Server med kartoffelmos og kogte gulerødder.




Tips:

Server med kartoffelmos og kogte gulerødder. Er i udgået for rødvin? 4 spsk. mørk balsamiko-edike, 4 spsk. fun eller ribena solbærsaft, 3 dl. ferksvand, kan også gøre det ud for ½ fl. rødvin. Er i udgået for fløde? Brug 1 spsk. sødmælkspulver og 1 dl. ferksvand pr. dl. fløde.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6774 gange,
og udskrevet 126 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu