Isbjørn a la Riel

Isbjørn a la Riel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : QuarkGL

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 Kg.skært isbjørnekøb - ren muskel uden alt for mange sener, snak med din lokale fanger - ungbjørn er bedst.
 
 Rigeligt smør / alternativt moskus talg.
 
 Friskkværnet peber
1 dl.genever eller cognac
 
 Salt til efter krydring
Opskrift:
Kødet skylles i ferskvand for at fjerne græs og andre urenheder.

Kødet renses for hinder, og sener.

Kødet skæres i skiver af ca. 1 cm tykkelse, på tværs af musklen, så der ikke er lange muskelfibre i stykkerne.

Læg kødet ud på et bræt eller andet, og drys med rigeligt friskkværnet peber på den ene side.

Smelt smør eller moskus talg på en panden, ved høj varme.

Når smøret er bruset af, eller talgen er rygende varm lægges kødet på panden, med pebersiden nedad.

Skru ikke ned for varmen.

Drys friskkværnet peber ud over kødet i panden.

Steg 2 minutter på hver side.

Når kødet er stegt på begge sider flamberes med genever eller cognac.
Pas på, ikke under emhætte, og hold panden godt væk fra dig, den er varm, og flammerne kan bliver høje.

Når spritten er brændt af, skal kødet stå og trække i panden 10 minutter.

Drys med groft salt, lige efter flamberingen.

Tips:

Serveres uden noget til. Sørg for at købe kontrolleret kød, eller hav en aftale med en fanger du kan stole på - ellers er der fare for trikiner.





karakterer:
Opskriften er vist 2498 gange,
og udskrevet 78 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu